Härkis-piirakka

Härkis-piirakka
45 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Härkis-piirakka on hyvää tarjottavaa illanistujaisiin ja sopii vegaaniseen ruokavalioon.
  • Mikäli pitkänmallista tai neliönmuotoista piirakkavuokaa ei ole, käytä esim. uuni- tai lasagnevuokaa tai leikkaa taikinasta pyöreä pohja pyöreään vuokaan.
  • Koristele piirakka taikinanauhoilla. Voit myös ottaa taikinasta piirakan päälle teemaan sopivia koristeita esim. tähtimuotilla joulutähtiä, taikinasuikaleista taiteltuja uudenvuoden onnenkenkiä tai vaikkapa juhlittavan vuosinumerot. Käytä mielikuvitusta koristelussa.
1 piirakka, 15-20 cm x 30 cm vuokaan
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
10cmpurjosipulia tai sipulinvarsia
3-5valkosipulinkynttä
250gHärkis-härkäpapuvalmistetta
2dlaurinkokuivattuja tomaatteja (valutettuna öljystä)
1punainen chilipaprika (n. 10 cm)
200gkaura-ranskankermavalmistetta (1 tlk Oat Fraiche)
1ruukkutuoretta basilikaa tai thai-basilikaa
100gminitomaatteja

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Hienonna sipulit ja paista ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon härkäpapukuutiot, valutettuja pilkottuja aurinkokuivattujen tomaattien paloja ja hienonnettua chiliä. Anna paistua muutama minuutti. Lisää kaura-ranskankerma ja silppua joukkoon tuoretta basilikaa. Ota pannu pois liedeltä.

Kauli taikina 40 x 30 cm levyksi ja leikkaa levyn reunoista taikinapyörällä muutamia n.1½ cm leveitä pitkiä suikaleita koristenauhoiksi piirakan päälle. Leikkaa suikaleet taikinan reunoista pois niin, että jäljellä jäävä taikina on sopiva pitkänmalliseen tai neliönmuotoiseen piirakkavuokaasi.

Nosta taikinalevy öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, vuoraa taikinalla myös vuoan reunat. Levitä täyte taikinapohjalle. Leikkaa minitomaatit puoliksi ja ripottele ne piirakan pintaan painellen ne täytteeseen. Koristele piirakka taikinasuikaleilla, tee niistä ruudukko tai raitoja piirakan päälle tai tee muita mieluisia koristeita taikinasta.

Paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 min. Voit ripotella valmiin piirakan päälle vielä tuoretta basilikasilppua. Nauti kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Ihan mahtava piirakka. Lisäsin täytteeseen vielä hieman suolaa sekä vegaanisia "fetajuusto"kuutioita.
Ihan loistava resepti! Piirakka maistui seka vegaaneille että "sekaaneille" todella mainiosti. Suosittelen lämpimästi!