Härkis-piirakka on hyvää tarjottavaa illanistujaisiin ja sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
Mikäli pitkänmallista tai neliönmuotoista piirakkavuokaa ei ole, käytä esim. uuni- tai lasagnevuokaa tai leikkaa taikinasta pyöreä pohja pyöreään vuokaan.
Koristele piirakka taikinanauhoilla. Voit myös ottaa taikinasta piirakan päälle teemaan sopivia koristeita esim. tähtimuotilla joulutähtiä, taikinasuikaleista taiteltuja uudenvuoden onnenkenkiä tai vaikkapa alkavan vuoden vuosinumerot. Käytä mielikuvitusta koristelussa.
Ainekset 1 piirakka, 15-20 cm x 30 cm vuokaan annosta
Ohje
-
Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Hienonna sipulit ja paista ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon härkäpapukuutiot, valutettuja pilkottuja aurinkokuivattujen tomaattien paloja ja hienonnettua chiliä. Anna paistua muutama minuutti. Lisää kaura-ranskankerma ja silppua joukkoon tuoretta basilikaa. Ota pannu pois liedeltä.
-
Kauli taikina 40 x 30 cm levyksi ja leikkaa levyn reunoista taikinapyörällä muutamia n.1½ cm leveitä pitkiä suikaleita koristenauhoiksi piirakan päälle. Leikkaa suikaleet taikinan reunoista pois niin, että jäljellä jäävä taikina on sopiva pitkänmalliseen tai neliönmuotoiseen piirakkavuokaasi.
-
Nosta taikinalevy öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, vuoraa taikinalla myös vuoan reunat. Levitä täyte taikinapohjalle. Leikkaa minitomaatit puoliksi ja ripottele ne piirakan pintaan painellen ne täytteeseen. Koristele piirakka taikinasuikaleilla, tee niistä ruudukko tai raitoja piirakan päälle tai tee muita mieluisia koristeita taikinasta.
-
Paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 min. Voit ripotella valmiin piirakan päälle vielä tuoretta basilikasilppua. Nauti kuumana.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Voiko valmiin härkispiirakan pakastaa? Kärsiikö maku? Vieraiden piti tulla nyt viikonloppuna, joten paistoin piirakan valmiiksi, mutta vierailu siirtyikin viikolla.
In reply to Hei! by Anonymous (not verified)