Suolaiset mikropaistokset

Suolaiset mikropaistokset
15 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Kinuskikissalta pyydetään välillä pienen mittakaavan reseptejä yhden tai kahden hengen talouksia ajatellen. Valmiiksi muutamaan kappaleeseen mitoitettu resepti helpottaa arkista, omaan käyttöön tarkoitettua leipomista.
  • Tämä ohje on laadittu periaatteella ”mitä kaapista löytyy”. Meetvurstin sijaan voi käyttää palvikinkkua tai Härkistä, paprikan tilalle sopii aurinkokuivattu tomaatti ja juustoraasteen voi korvata fetalla.
  • Tämä resepti on ”mikro” myös siinä mielessä, että suolaista muffinssia muistuttavat paistokset valmistuvat supernopeasti mikroaaltouunissa. Jos mikroa ei ole käytettävissä, vastaava paistoaika 200-asteisessa uunissa on noin 25 minuuttia.
2 kpl
Taikina:
1pieni (40g) kelta-, salotti- tai kevätsipuli
¼punaista paprikaa
50gmeetvurstia
35gjuustoa
1dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
¾dlmaitoa
1rklöljyä
½munaa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli. Leikkaa paprika ja meetvursti kuutioiksi. Pehmitä sipulia ja paprikaa pannulla öljytilkassa hetken aikaa. Raasta juusto.

  2. Yhdistä kulhossa grahamjauhot ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon juustoraaste, maito, öljy ja puolikas muna. Saat munan puolitettua, kun sekoitat rakenteen rikki desilitramitassa. Lisää lopuksi kasvikset ja meetvursti. Jaa taikina kahteen reilun kokoiseen kahvikuppiin (yhden kupin tilavuus 2,5 dl). Taikina ei kohoa juurikaan paistamisen aikana.

  3. Kypsennä paistokset mikrossa yksitellen noin 4 minuuttia (630 W). Huomaa, että paistoaika riippuu mikron tehosta. Liian pitkä paistoaika ei polta leivonnaista, mutta aiheuttaa taikinan kuivumisen ja kovettumisen. Kokeilemalla selviää, mikä paistoaika on optimaalisin omassa mikrossasi.

  4. Irrota paistos mukin reunoista veitsen avulla ja kumoa lautaselle. Nauti sämpylän tai muffinssin tapaan.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tein gluteenittomana. Lopputulos kostea, toki kasassa pysyvä mutta lusikkaruoka.
Kokeilin ja hyvin onnistui! Minulla paistoaika lyhyempi, 3,5 minuuttia - Pike-