Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka

Yksi suolaisten piirakoiden kestosuosikki on maistuva ruokaisa jauhelihapiirakka. Taputtele pakastepiirakkataikinasta pohjalevy, laita sille täyte. Voit tehdä pohjan myös itse helpolla piirakkapohjan perusreseptillä. Tässä jauhelihapiirakassa ruokaisuutta lisäävät ohrasuurimot. Jos haluat, voit tehdä kannen toisesta levystä piirakkataikinaa piirakalle, tee siihen koristeviiltoja ja voitele munalla.

iso piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen
Täyte:
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Irtonainen Riisi+Ohraa (3 dl kypsänä)
½lvettä + 1 lihaliemikuutio
300gjauhelihaa
1iso sipuli
4-5valkosipulinkynttä
200gherne-maissi-paprikaa tai porkkanaa ja herneitä
200gpippurituorejuustoa
1rklsoijakastiketta
1-2tlyrttisuolaa

Valmistusohje

Keitä suurimoita lihaliemessä kattilassa 20 min, valuta lävikössä, älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnetut sipulit paistinpannulla. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Lisää seokseen kypsät suurimot. Tarkista maku sopivaksi.

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä täyte päälle. Voit levittää taikinaa vähän yli reunojen ja ottaa nuo reunat koristeeksi piirakkaan. Jos käytät koristenauhoja, voitele ne munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

Kokeile myös muita lihapiirakkareseptejä: Lihapiirakka, pellillinen Cajun-piirakka Texmex-piirakka Juhlien Riistapiirakka Pizzapiirakka

VINKKI: Jos haluat, voit tehdä kannen piirakalle, ota toinen paketti piirakkataikinaa ja kauli siitä kansi piirakalle, tee kanteen koristeviiltoja ja voitele munalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)