Lihapiirakka, pellillinen

Lihapiirakka, pellillinen

Isommalle porukalle kannattaa tehdä pellillinen maistuvaa ruokaisaa jauhelihapiirakkaa. Tee taikinasta pohjalevy, laita sille täyte ja toisesta paketillisesta taikinaa tee kansi piirakalle. Tässä jauhelihapiirakassa ruokaisuutta lisäävät ohrasuurimot. Jos haluat, voit lisätä kinkkua kuutioina jauhelihan joukkoon.

uunipellillinen
2pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (2 x 600 g)
Täyte:
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
2lvettä + 2 lihaliemikuutiota
500gjauhelihaa
2-3sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
4-6valkosipulinkynttä
1psherne-maissi-paprikaa (pakaste 200 g) tai porkkanaa ja herneitä
2dlranskankermaa tai smetanaa
2munaa
2-3tlyrttisuolaa
2tlhienonnettua mauste- tai mustapippuria
1-2tlpaprikajauhetta
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan.  Keitä suurimoita lihaliemessä isossa kattilassa 20 min. Valuta lävikössä. Älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Mikäli käytät raakaa porkkanaa, suikaloi se ja paista myös suikaleita hetki pannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi.  Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta toinen levyistä pellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan. Voitele munalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min. Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (18)

Lehtitaikinalevyn paketissa käsketään esipaistamaan taikinalevyjä uunissa 10 min. ennen täytteen levittämistä. Tässä ohjeessa taas ei, miten on ?
Esipaistaminen tekee pohjasta lehtevämmän. Tässä reseptissä täytteen päälle tulee vielä kansi, joten esipaisto ei ole välttämätön. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Aivan mahtavaa, kannattaa tehdä ehdottomasti. Minulla on uuni jo kuumana
Millä korvata kananmuna täytteessä?
Lihapiirakan täytteessä voi käyttää esim. soija- tai perunajauhoa. Yleisohjeena 1 rkl soija- tai perunajauhoa ja 1-2 rkl nestettä sekoitetaan ja annetaan levätä noin 5 minuuttia. Tämä vastaa yhtä kananmunaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Äitini on kauan sitten tehnyt tämän kaali/sipuli/riisi täytteellä se syötiin sitten liemikeiton kanssa. Lämmitti ja oli niin maukasta. Tämä resepti toi vanhoja muistoja mieleen!
Joulusta jäi rasiallinen rosollia, joten vaihdoin herneet sillittömään rosolliin. Uuden Vuoden piirakka olikin valmis.
Keitin 3 1/2 dl tavallista puuroriisiä, melko reipas määrä.. Tarkoitetaanko ohjeessa keitetyn riisi-ohran määrää?
Ohjeessa tarkoitetaan keittämättömän riisi+ohran määrää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Voiko tällaiset valmistaikanasta tehdyt piirakat pakastaa varsinaista juhlapäivään varten?

Pages