Lihapiirakkaa pellillinen

Isommalle porukalle kannattaa tehdä pellillinen maistuvaa ruokaisaa jauhelihapiirakkaa.
Tee taikinasta pohjalevy, laita sille täyte ja toisesta paketillisesta taikinaa tee kansi piirakalle.
Tässä jauhelihapiirakassa ruokaisuutta lisäävät ohrasuurimot.
Jos haluat, voit lisätä kinkkua kuutioina jauhelihan joukkoon.
Ota taikinat ajoissa sulamaan. Keitä suurimoita lihaliemessä isossa kattilassa 20 min. Valuta lävikössä. Älä huuhdo.
Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Mikäli käytät raakaa porkkanaa, suikaloi se ja paista myös suikaleita hetki pannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi.
Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta toinen levyistä pellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös.
Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan. Voitele munalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min. Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.
In reply to Hei! Tulevatko nämä 2 by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko piirakan tehdä by Anonymous (not verified)
In reply to Perinteisen lihapiirakan by Anonymous (not verified)
In reply to Perinteisen lihapiirakan by Anonymous (not verified)
In reply to Lehtitaikinalevyn paketissa by Anonymous (not verified)