Isommalle porukalle kannattaa tehdä pellillinen maistuvaa ruokaisaa jauhelihapiirakkaa.

Tee taikinasta pohjalevy, laita sille täyte ja toisesta paketillisesta taikinaa tee kansi piirakalle.

Tässä jauhelihapiirakassa ruokaisuutta lisäävät ohrasuurimot.

Jos haluat, voit lisätä kinkkua kuutioina jauhelihan joukkoon.

Ainekset uunipellillinen annosta

Täyte:
2
l
vettä + 2 lihaliemikuutiota
500
g
jauhelihaa
2-3
sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
4-6
valkosipulinkynttä
1
ps
herne-maissi-paprikaa (pakaste 200 g) tai porkkanaa ja herneitä
2
dl
ranskankermaa tai smetanaa
2
munaa
2-3
tl
yrttisuolaa
2
tl
hienonnettua mauste- tai mustapippuria
1-2
tl
paprikajauhetta
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Ota taikinat ajoissa sulamaan. Keitä suurimoita lihaliemessä isossa kattilassa 20 min. Valuta lävikössä. Älä huuhdo.

  2. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Mikäli käytät raakaa porkkanaa, suikaloi se ja paista myös suikaleita hetki pannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi. 

  3. Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta toinen levyistä pellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös.

  4. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan. Voitele munalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla.

  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min. Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.