Haettu sivustolta 4.10.2024
27 kommenttia
Valmisteluaika
30 min
Kokonaisaika
1 h
Isommalle porukalle kannattaa tehdä pellillinen maistuvaa ruokaisaa jauhelihapiirakkaa.
Tee taikinasta pohjalevy, laita sille täyte ja toisesta paketillisesta taikinaa tee kansi piirakalle.
Tässä jauhelihapiirakassa ruokaisuutta lisäävät ohrasuurimot.
Jos haluat, voit lisätä kinkkua kuutioina jauhelihan joukkoon.
Ainekset uunipellillinen annosta
Täyte:
2
l
vettä + 2 lihaliemikuutiota
500
g
jauhelihaa
2-3
sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
4-6
valkosipulinkynttä
1
ps
herne-maissi-paprikaa (pakaste 200 g) tai porkkanaa ja herneitä
2
dl
ranskankermaa tai smetanaa
2
munaa
2-3
tl
yrttisuolaa
2
tl
hienonnettua mauste- tai mustapippuria
1-2
tl
paprikajauhetta
Voiteluun:
munaa
Ohje
- Ota taikinat ajoissa sulamaan. Keitä suurimoita lihaliemessä isossa kattilassa 20 min. Valuta lävikössä. Älä huuhdo.
- Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Mikäli käytät raakaa porkkanaa, suikaloi se ja paista myös suikaleita hetki pannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi.
- Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta toinen levyistä pellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös.
- Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan. Voitele munalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla.
-
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.
Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka reseptimme.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
9.1.2021 - 10:49
Hei! Tulevatko nämä 2 kananmunaa voiteluun vai täytteeseen? Raakana vai keitettynä?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
12.1.2021 - 14:48
In reply to Hei! Tulevatko nämä 2 by Anonymous (not verified)
Kananmunat tulevat täytteeseen raakana. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
30.10.2020 - 11:07
Voiko piirakan tehdä etukäteen valmiiksi illalla jääkaappiin. Paistaminen seuravana päivänä?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
30.10.2020 - 13:58
In reply to Voiko piirakan tehdä by Anonymous (not verified)
Piirakasta tulee lehtevämpi, kun sen paistaa heti taikinan ollessa mahdollisimman kylmää. Piirakan voi paistaa myös seuraavana päivänä, tällöin piirakka saattaa jäädä ohuemmaksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
23.10.2020 - 13:37
Myllyn paras isot taikinalevyt ovat tosi hyviä just lihapiirakan tekoon. Piti alkaa näin sateen ropistessa jo tekemään levylihapiirakkaa! 23.10.20
Anonymous
kirjoitti
22.12.2018 - 15:23
Parhaan tuntuinnen katsomistani ohjeista. Tulin vain tarkistamaan riisin määrän.
Olen joka vuosi tehnyt piirakan itselle ja lapsille kullekin ja vielä erikseen joulupöytään. Hyvä ja ruokaisa piirakka mummoni reseptillä. Piirakkaa syömme lihaliemen kera.
Piirakassani on 800 g jauhelihaa ja 5-6 keitettyä kananmunaa. Muut tarpeet ruokailijoiden mieltymysten mukaan. Muokkaus on aina mukavaa, ei se lihapiirakkaa muuksi tee.
Hyvää joulumieltä❣️
Olen joka vuosi tehnyt piirakan itselle ja lapsille kullekin ja vielä erikseen joulupöytään. Hyvä ja ruokaisa piirakka mummoni reseptillä. Piirakkaa syömme lihaliemen kera.
Piirakassani on 800 g jauhelihaa ja 5-6 keitettyä kananmunaa. Muut tarpeet ruokailijoiden mieltymysten mukaan. Muokkaus on aina mukavaa, ei se lihapiirakkaa muuksi tee.
Hyvää joulumieltä❣️
Anonymous
kirjoitti
27.10.2017 - 08:36
Perinteisen lihapiirakan täytteisiin eivät kuulu vihannessekoitukset valkosipulilisällä.
Lihapiirakka on jauheliha- riisitäytteinen piirakka, joko valmistaikina- tai hiivataikina pohjalla.
Lihapiirakka on jauheliha- riisitäytteinen piirakka, joko valmistaikina- tai hiivataikina pohjalla.
Anonymous
kirjoitti
11.10.2021 - 17:56
In reply to Perinteisen lihapiirakan by Anonymous (not verified)
Lihapiirakan täytteitä voi muunnella aivan oman makunsa mukaan. Lihaa siinä kuitenkin pitää olla, tai vegaanilihaa. Itse toki teen lihapiirakat mainitsemallasi täytteellä.
Anonymous
kirjoitti
14.9.2018 - 05:03
In reply to Perinteisen lihapiirakan by Anonymous (not verified)
Juuri näin.!
Anonymous
kirjoitti
12.3.2016 - 16:32
Lehtitaikinalevyn paketissa käsketään esipaistamaan taikinalevyjä uunissa 10 min. ennen täytteen levittämistä. Tässä ohjeessa taas ei, miten on ?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
23.3.2016 - 13:52
In reply to Lehtitaikinalevyn paketissa by Anonymous (not verified)
Esipaistaminen tekee pohjasta lehtevämmän. Tässä reseptissä täytteen päälle tulee vielä kansi, joten esipaisto ei ole välttämätön. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
22.2.2016 - 16:41
Aivan mahtavaa, kannattaa tehdä ehdottomasti. Minulla on uuni jo kuumana
Anonyymi
kirjoitti
16.9.2015 - 09:13
Millä korvata kananmuna täytteessä?
Anonyymi
kirjoitti
17.9.2015 - 00:00
Lihapiirakan täytteessä voi käyttää esim. soija- tai perunajauhoa. Yleisohjeena 1 rkl soija- tai perunajauhoa ja 1-2 rkl nestettä sekoitetaan ja annetaan levätä noin 5 minuuttia. Tämä vastaa yhtä kananmunaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
26.2.2013 - 14:30
Äitini on kauan sitten tehnyt tämän kaali/sipuli/riisi täytteellä se syötiin sitten liemikeiton kanssa. Lämmitti ja oli niin maukasta. Tämä resepti toi vanhoja muistoja mieleen!
Anonyymi
kirjoitti
30.12.2012 - 15:39
Joulusta jäi rasiallinen rosollia, joten vaihdoin herneet sillittömään rosolliin. Uuden Vuoden piirakka olikin valmis.
Anonyymi
kirjoitti
8.12.2011 - 16:49
Keitin 3 1/2 dl tavallista puuroriisiä, melko reipas määrä.. Tarkoitetaanko ohjeessa keitetyn riisi-ohran määrää?
Anonyymi
kirjoitti
9.12.2011 - 10:20
Ohjeessa tarkoitetaan keittämättömän riisi+ohran määrää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2011 - 01:39
Voiko tällaiset valmistaikanasta tehdyt piirakat pakastaa varsinaista juhlapäivään varten?
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2011 - 08:20
Pakastetaikinasta leivotut ja paistetut leivonnaiset voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
26.1.2008 - 16:35
Tosi hyvää!!Nam,nam..
Anonyymi
kirjoitti
6.3.2006 - 16:27
Terveellinen ja maukas resepti. 10 pistettä ;)
Anonyymi
kirjoitti
16.11.2005 - 21:24
Tässä lihapiirakassa on todella vanhanajan piirakan maku. Tällaista piirakkaa anoppini valmisti monta vuotta sitten. Olen käyttänyt tätä reseptiä useita kertoja
Anonyymi
kirjoitti
24.8.2005 - 08:08
ihan himohyvää oli... jätin valkosipulin vaan pois....
Anonyymi
kirjoitti
1.6.2005 - 13:52
Korvasin herne-maissi-paprika kasvikset pakaste Wokki / Thai vihanneksilla, jotka vain silppusin pienemmiksi.Lisäsin chiliä ja mausta tuli hieman eksoottisempi.
Anonyymi
kirjoitti
9.12.2004 - 12:44
Lehtitaikinan voi vaihtaa ruistaikinaan niin tässä reseptissä kuin Lohipiirasreseptissä, tulee mielestäni vielä paremmat piirakat eikä tule niin paljon rasvaa ja kaloreita.
Anonyymi
kirjoitti
29.10.2004 - 12:01
oli kauhean maukas jä hyvä.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R