Peltilihapiirakka

Peltilihapiirakka
55 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Tällä reseptillä valmistat puoli pellillistä maistuvaa, perinteistä lihapiirakkaa.
  • Mikäli haluat kokonaisen pellillisen piirakkaa, tuplaa raaka-aineet ja käytä yksi Iso Voitaikinalevy piirakan pohjana ja toinen kantena.
9 palaa
1pktMyllyn Paras Iso Voitaikinalevyä (500 g)
Täyte:
1lvettä
1dlMyllyn Paras Puuroriisiä
2kananmunaa
250gnaudan jauhelihaa
1sipuli
½tlsuolaa
½tlvalkopippuria
½tlmustapippuria
½tlpaprikajauhetta
½tlkuivattua timjamia
Voiteluun:
kananmunaa

Valmistusohje

  1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön n. 1½ tuntia ennen käyttöä.

  2. Kiehauta vesi, lisää riisi ja kypsennä 15 minuuttia. Valuta lävikössä.

  3. Keitä kananmunat koviksi, n. 9 minuuttia. Kuori ja hienonna ne haarukalla.

  4. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Kypsennä muutaman minuutin ajan.

  5. Sekoita jauhelihaseos, riisi ja kananmunat keskenään.

  6. Kauli taikina puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte puolelle taikinalevystä. Käännä toinen puoli piirakan kanneksi ja painele reunat hyvin toisiinsa kiinni.

  7. Voitele piirakan pinta kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

  8. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)