Tällä reseptillä valmistat puoli pellillistä maistuvaa, perinteistä lihapiirakkaa.

Mikäli haluat kokonaisen pellillisen piirakkaa, tuplaa raaka-aineet ja käytä yksi Iso Voitaikinalevy piirakan pohjana ja toinen kantena.

Ainekset 9 palaa annosta

Täyte:
1
l
vettä
2
kananmunaa
250
g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
½
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria
½
tl
mustapippuria
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
kuivattua timjamia
Voiteluun:
kananmunaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön n. 1½ tuntia ennen käyttöä.

  2. Kiehauta vesi, lisää riisi ja kypsennä 15 minuuttia. Valuta lävikössä.

  3. Keitä kananmunat koviksi, n. 9 minuuttia. Kuori ja hienonna ne haarukalla.

  4. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Kypsennä muutaman minuutin ajan.

  5. Sekoita jauhelihaseos, riisi ja kananmunat keskenään.

  6. Kauli taikina puolet ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte puolelle taikinalevystä. Käännä toinen puoli piirakan kanneksi ja painele reunat hyvin toisiinsa kiinni.

  7. Voitele piirakan pinta kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

  8. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.