Pellillinen lohipiirakkaa

Pellillinen lohipiirakkaa
1 t , josta valmisteluaika 35 min
n. 16 palaa
Pohja- ja koristesuikaleet:
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
6dlvettä
1rklkalafondia
2dlMyllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
200gtuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1iso punasipuli (n. 100 g)
1iso fenkoli (n. 300 g)
1rklrypsiöljyä
½ruukkutimjamia
1tlsitruunapippuria
400glämminsavulohta
200gkirsikkatomaatteja
100gmozzarella-juustoraastetta
Voiteluun:
1muna

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ajoissa. Valmista täyte. Keitä suurimoita kattilassa kiehuvassa kalafondilla maustetussa vedessä 20 minuuttia niin, että neste imeytyy suurimoihin. Ota pois liedeltä ja sekoita tuorejuusto joukkoon.

Kauli sulanut taikina 30 x 40 cm:n levyksi. Leikkaa reunoista taikinapyörällä pitkiä taikinanauhoja piirakan koristeeksi. Nosta taikinapohja isoon laakeaan uunivuokaan tai leivinpaperille uunipellille, jätä piirakkaan n. 2 cm reunat. Pistele taikinapohja haarukalla. Levitä pohjalle suurimo-juustoseos ja esipaista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia.

Viipaloi esipaistumisen aikana sipuli ohuiksi renkaiksi ja suikaloi fenkoli, kuullota niitä pannulla öljyssä hetki. Silppua timjamia joukkoon, mausta pippurilla.

Levitä fenkoli-sipulitäyte esipaistuneen pohjan päälle ja pilko sen päälle savulohi. Leikkaa tomaatit puoliksi. Ripottele ne ja juustoraastetta piirakan pinnalle. Asettele nauhat vinoruudukoksi piirakan päälle, voitele nauhat munalla. Jatka paistamista n. 25 minuuttia.

Vinkki: Leivo pieniä lohipiiraita Myllyn Paras Voitaikinalevyistä (1 kg paketti). Leikkaa sulaneet levyt neliöiksi ja paina ne muffinipellin koloihin. Tee kuten edellä, lyhyempi paistoaika riittää.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)