Ainekset 8-10 annosta annosta

Taikina:
½
tl
suolaa
125
g
voita tai margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte:
300
g
siika- tai ahvenfileetä
suolaa, rouhittua valkopippuria
1
ison purjon kiinteä osa
1
fenkoli
1
rkl
öljyä
1
appelsiinin kuoriraaste
1
ruukku tilliä
1
ruukku kirveliä
Liemi:
200
g
smetanaa
½
dl
appelsiinista puristettua mehua
3
kananmunaa
suolaa, rouhittua valkopippuria

Ohje

  1. Mittaa jauhot ja suola sekoituskulhoon. Lisää jääkaappikylmä rasva kuutioituna joukkoon ja sekoita ainekset murumaiseksi. Pyöräytä kylmä vesi joukkoon. Levitä taikina piirasvuoan ø 27 cm pohjalle ja reunaan. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

  2. Poista kalafileiden nahka ja leikkaa fileet pitkänomaisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja karkeaksi rouhitulla valkopippurilla ja anna maustua hetki. Viipaloi pesty purjo ja fenkoli. Kuullota viipaleet öljytilkassa laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa, älä ruskista. Mausta appelsiinikuoriraasteella ja silputuilla yrteillä ja jäähdytä haaleaksi.

  3. Sekoita liemen aineet keskenään.

  4. Levitä noin puolet kasvistäytteestä taikinan päälle vuokaan. Asettele kalafileepalat päälle ja levitä loput täytteestä päälle. Valuta liemi täytteen päälle vuokaan.

  5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 35–40 minuuttia. Jos pinta tummuu alenna lämpöä.

  6. Tarjoa lämmin piiras esim. raikkaan tilli-kurkku-lehtisalaatin kanssa. 

Vinkki: Kääri ruistaikina kelmuun ja anna sen levätä 2–4 tuntia jääkapissa, silloin taikina on helposti kaulittavaa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.