Fenkoli-purjo-kalapiirakka

Fenkoli-purjo-kalapiirakka
8-10 annosta
Taikina:
3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
125gvoita tai margariinia
½dlkylmää vettä
Täyte:
300gsiika- tai ahvenfileetä
suolaa, rouhittua valkopippuria
1ison purjon kiinteä osa
1fenkoli
1rklöljyä
1appelsiinin kuoriraaste
1ruukku tilliä
1ruukku kirveliä
Liemi:
200gsmetanaa
½dlappelsiinista puristettua mehua
3kananmunaa
suolaa, rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Mittaa jauhot ja suola sekoituskulhoon. Lisää jääkaappikylmä rasva kuutioituna joukkoon ja sekoita ainekset murumaiseksi. Pyöräytä kylmä vesi joukkoon. Levitä taikina piirasvuoan ø 27 cm pohjalle ja reunaan. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Poista kalafileiden nahka ja leikkaa fileet pitkänomaisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja karkeaksi rouhitulla valkopippurilla ja anna maustua hetki. Viipaloi pesty purjo ja fenkoli. Kuullota viipaleet öljytilkassa laakeassa paistinpannussa tai paistokasarissa, älä ruskista. Mausta appelsiinikuoriraasteella ja silputuilla yrteillä ja jäähdytä haaleaksi.

Sekoita liemen aineet keskenään.

Levitä noin puolet kasvistäytteestä taikinan päälle vuokaan. Asettele kalafileepalat päälle ja levitä loput täytteestä päälle. Valuta liemi täytteen päälle vuokaan.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 35–40 minuuttia. Jos pinta tummuu alenna lämpöä.

Tarjoa lämmin piiras esim. raikkaan tilli-kurkku-lehtisalaatin kanssa. 

Vinkki: Kääri ruistaikina kemuun ja anna sen levätä 2–4 tuntia jääkapissa, silloin taikina on helposti kaulittavaa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)