Lohipiirakka on herkullinen ja ruokaisa leivonnainen, jonka voi hyvin tarjota lounaalla lounassalaatin kanssa, tai vaikka kahvipöydässä juhlavana leivonnaisena. Se sopii täydellisesti vuoden ympäri erilaisten juhlien tarjoilupöytään.

Tämä lohipiirakka valmistuu erittäin helposti, kun taikinana käyttää valmiiksi kaulittua Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä. Tuon valmiiksi kaulitun taikinan helppous on siinä, että se on valmiiksi aika ohueksi kaulittua. Taikina kohoaa hyvin paistaessa.

Valmiin lohipiirakan voi tarjoilla sellaisenaan tai valmiiksi paloiksi leikattuna. Katso alta resepti ja leivo tämä ruokaisa lohipiirakka.

Ainekset annosta

Täyte:
7
dl
vettä
noin 1,5
tl
suolaa
noin 600
g
lohifileetä
1
dl
tuoretta pilkottua tilliä
1/4
tl
valkopippuria
Voiteluun:
1
kananmuna

Ohje

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tuntia ennen piirakan täyttämistä.
  2. Kuumenna sillä aikaa vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää sinne ½ tl suolaa. Mittaa riisit ja lisää ne veden joukkoon. Keitä riisit kypsäksi noin 15-20 minuutin ajan.
  3. Poista lohesta nahka riisien kiehuessa ja hiero lohen pintaan 1 tl suolaa sekä noin puolet tillisilpusta, molemmin puolin.
  4. Kaada kypsät riisit lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Lisää riisien joukkoon loput tillit ja valkopippuri. Sekoita riisi, tilli ja mausteet hyvin sekaisin.
  5. Avaa taikina suureksi levyksi. Kauli taikinaa hieman, jotta taikinan pinta tasoittuu.
  6. Levitä pohjan toiselle puolelle puolet riisistä. Jätä reunasta muutama sentti tyhjää tilaa.  Leikkaa kalasta sopivan kokoisia paloja riisin päälle. Voit nostaa lohifileen kokonaisena palana riisien päälle, jos se on sopivan kokoinen ja muotoinen taikinan sisään laitettavaksi. Levitä loput riisit vielä lohen päälle.
  7. Taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle ja painele saumakohdat tiukasti kiinni. Leikkaa ylimääräiset osat pois. Painele reuna vielä tiukasti kiinni. Voit käyttää ylimääräiset taikinat piirakan koristeluun.
  8. Riko kananmuna lasissa ja voitele piirakan pinta kananmunalla. Kauli halutessasi ylimääräinen taikina levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Nosta kuviot piirakan päälle ja painele haarukalla tai varrastikulla reikiä piirakan pintaan.
  9. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuutin ajan. Tämä piirakka maistuu lämpimänä tai jäähtyneenä.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.