Särki on harvinaisempi ruokapöydän kala, mutta valmistat siitä ruokaisan piirakan nopeasti ja helposti, kun käytät Myllyn Paras Pyöreää Piirakkatikinaa. Täytteessä voi käyttää kaupoissa myytävää savustettua ja valkosipulimarinoitua särkisäilykettä, koska tuoretta särkeä myydään ajoittain aika huonosti kauppojen kalatiskeillä.

Särkeä on pidetty pitkään rumasti sanottuna roskakalana, joka tarkoittaa sitä, että saatua saalista ei ole käytetty täysin hyödyksi. Tämä piirakka todistaa, että särki sopii erinomaisesti myös syötäväksi. Tuo särkisäilykkeen valkosipulimarinadi, täytteessä käyttämäni voimakkaan aromaattinen Västerbotten-juusto sekä tuoreet yrtit luovat tähän piirakkaan mahtavan makukokonaisuuden. Voit itse valita juustoraasteen oman maun mukaan.

Ainekset annosta

Täyte:
1
tuore basilika
1
tuore ruohosipuli
6
kirsikkatomaattia
1
prk
(275 g/145 g) savustettua ja valkosipulimarinoitua särkeä
3
dl
kermaa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
noin 1/3
tl
suolaa
noin 1/2
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun:
herneenversoja
valkolupiiniversoja
erilaisia salaatteja

Ohje

  1. Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen piirakan valmistamista. Painele piirakkapohja noin 24 cm piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Valmista täyte pilkkomalla basilikan lehdet sekä ruohosipuli pieneksi. Ota hieman yrttejä sivuun piirakan viimeistelyä varten. Siivuta kirsikkatomaatit.
  3. Sekoita kulhossa särki marinadeineen, kerma, kananmunat, juustoraaste, yrtit sekä puolet tomaattisiivuista. Lisää joukkoon maun mukaan suolaa ja mustapippuria.
  4. Sekoita täyte ja kaada se pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle eroon otetut yrtit sekä loput kirsikkatomaattisiivut.
  5. Paista 200 asteessa noin 35 minuutin ajan. Voit suojata piirakan pintaan foliolla paistamisen aikana, jotta piirakan pinta ei ota liikaa väriä.
  6. Koristele valmis piirakka herneenversoilla sekä valkolupiiniversoilla ja tarjoile piirakka salaatin kanssa.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.