Syyssadon piirakka

1 t 5 min, josta valmisteluaika 25 min
- Tämä resepti on osa kasvis-kauppakassiamme. Lue lisää ja katso kaikki teeman reseptit tästä linkistä.
6-8 annosta
1 | Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina | |
Täyte: | ||
4 | porkkanaa | |
pala lanttua | ||
1 | palsternakka | |
1 | sipuli | |
2 | rkl | öljyä |
suolaa, rouhittua mustapippuria | ||
½ | ruukku | persiljaa |
Liemi: | ||
200 | g | tuorejuustoa |
1 | dl | ruokakermaa |
4 | kananmunaa |
Valmistusohje
-
Painele sulanut ruokapiirakkataikina vuokaan ø 27–29 cm.
-
Raasta kuoritut juurekset karkeaksi, silppua sipuli. Kuullota kasvikset pehmeiksi öljytilkassa laakeassa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla ja silppua persilja joukkoon. Levitä haaleaksi jäähtynyt täyte piirakkapohjan päälle.
-
Sekoita tuorejuusto, ruokakerma ja kananmunat, kaada seos täytteen päälle.
-
Paista uunissa 180 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
-
Tarjoa lämpimänä.
Kommentoi reseptiä