Lohipiirakka Ruistaikinaan

Lohipiirakka Ruistaikinaan
iso vuoka, n. 20 x 40 cm
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1dlMyllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
250gsavulohta suikaleina
15cmpurjosipulia (n. 100 g)
1keltainen tai oranssi paprika
1dltuoretta tillisilppua (tai 2 rkl kuivattua)
100g savulohituorejuustoa
2dlranskankermaa (crème fraiche)
2dlkermaa
3munaa
2tlsitruunapippuria
1dl(paistoon sopivaa) juustoraastetta

Valmistusohje

Sulata taikina. Kauli levyt yhdeksi isoksi vuokaan sopivaksi pohjaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Laita ainekset ohjeen järjestyksessä vuokaan pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto, kermat ja munat. Mausta. Kaada seos vuokaan täytteiden joukkoon ja sekoita ainekset kauniisti keskenään. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35-40 min.

Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Kokeile lohen tilalle savulihaa, muuta tuorejuusto siihen sopivaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Minä käyttäisin tässä rikottua Myllyn Paras ohraa, terveellinen ja maukas vaihtoehto!
Mitä suurimoita ohjeessa pitäisi keittää? Aineksissa ei ole ainakaan mainittu niitä.
Reseptissä käytetään irtonaisia kaura+riisi suurimoita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta