Ainekset annosta

Taikina:
½
tl
suolaa
125
g
voita tai margariinia
½
dl
kylmää vettä

Ohje

  1. Mittaa jauhot ja suola sekoituskulhoon. Lisää jääkaappikylmä rasva kuutioituna joukkoon ja sekoita ainekset murumaiseksi.

  2. Pyöräytä kylmä vesi joukkoon. Mikäli teet piirakan, levitä taikina piirasvuoan ø 27 cm pohjalle ja reunaan. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Vinkki: Kääri ruistaikina kelmuun ja anna sen levätä 2–4 tuntia jääkapissa, silloin taikina on helposti kaulittavaa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Vinkit

Käytä taikinaa esim. Juustoinen sienipiirakka -reseptissä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.