Ruistaikina

Ruistaikina
Taikina:
3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
125gvoita tai margariinia
½dlkylmää vettä

Valmistusohje

Mittaa jauhot ja suola sekoituskulhoon. Lisää jääkaappikylmä rasva kuutioituna joukkoon ja sekoita ainekset murumaiseksi. Pyöräytä kylmä vesi joukkoon. Mikäli teet piirakan, levitä taikina piirasvuoan ø 27 cm pohjalle ja reunaan. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Vinkki: Kääri ruistaikina kelmuun ja anna sen levätä 2–4 tuntia jääkapissa, silloin taikina on helposti kaulittavaa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)