Anna palautetta

Pullataikina

Pullataikina

Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine tekee pullataikinan ja muotoilee siitä pullapitkon!

3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista. Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min. Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min. Avaa tästä letitysohje PDF-muodossa:

Pullataikinasta pulliksi - vaihtelua leivontaan! pikkupullat kierrepulla korvapuustit hillopullat sarvet pitkot kranssit kierrepitkot bostonkakut marja- ja rahkapiirakat

MYLLYN PARHAITA PULLAVINKKEJÄ:

  • Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
  • Kuivahiiva vaatii lämpimämmän n. 45 asteisen taikinanesteen.
  • Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat, pikkupullataikina saa olla pehmeämpää kuin pitkotaikina.
  • Säilytetyt jauhot kuivuvat ja niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja. 
  • Hyvä kohotuspaikka pullalle on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai mikroaaltouuniin (mikroa ei saa laittaa päälle) tai pullapelti altaan päälle ja kohotus nopeutuu. 
  • Vaihtelua pullataikinaan saa lisäämällä siihen esim. rusinoita, mantelirouhetta, kuivattuja hedelmäpaloja tai korvaamalla n. 2 dl jauhoista Myllyn Paras Kauraleseillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Samasta aiheesta


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (61)

Pullataikinan letitysohje voisi olla kenties parempikin. Tuntuu että se loppuisi kesken tälläiselle aloittelevalle pulliaiselle.
Resepti oli todella hyvä. Leivon toisenkin kerran tällä reseptillä.
Itse lisäsin rusinoita ja pienennettyjä punaisia cocktail-kirsikoita ja ooh, kuinka hyvää tuli !!! Määrän voit valita itse, mutta muista kohtuus !
Kiitos tästä pullataikina ohjeesta! Tällä tulee takuuvarmasti hyvää pullaa... harmi vaan kun taikinakin maistuu niin hyvälle ;)
Parasta pullaa syntyy tällä reseptillä. NAM!
Tämä on kyllä hyvä resepti! Kerran tein ja jäin aivan koukkuun!
Tosi hyvän tuntuinen taikina, helppo leipoa! Ja miten taivaallisen hyvät voisilmäpullat;) Tätä käytetään vielä moneen kertaan.
Tällä reseptillä tuli paras pullataikina, mitä oon tehny! Suosittelen!
Todella hyvää pullaa tuli. Tein vasta ensimmäistä kertaa elämässäni pullaa!
Tosi mainio ohje, hyvät pullat tuli. Tätä käytän jatkossakin.
Hyvät munkit tuli tällä ohjeella :)
Ihania tuli. Kyllä kuule maistu.
Taikina nyt kohoamassa. Maistuu tosi hyvälle ja näyttääkin tosi herkulliselta. Tulee varmasti tosi hyviä pullia!
Eih, hiiva puuttuu. Tekisi niin mieli tehdä näitä, niin paljon kehujakin on saanut! :/
Paljon on hiivaa yhdessä paketissa?
Paketissa on hiivaa 50 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Nyt on taikina kohoomassa, hyvänmakuinen tuo taikinakin oli. Innolla odotan, kun on pullat valmiita.
Terveiset Italiasta. Kiitos teidän reseptien joka lauantai jotain leivotaan ja tänään munkkeja tästä reseptistä. Ihania...kurja vaan kun täältä ei saa teidän erikoisjauhoja..
Teen tätä jo toista kertaa, niin ihania!
Hyvä resepti. Ei muuta kun pullia paistelemaan. :)
Kannattaisiko sokeri ja muna vaahdottaa?
Munaa ja sokeria ei vaahdoteta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Kerrankin tuli hyvä taikina! Tästä tuli vakkariohje. Ja pointsit siitä, että jauhomäärä on deseinä. En tajua kuka niistä grammamääristä saa tolkkua.
Voiko tämän pullataikinan tehdä ilman kananmunaa? Ja tuorehiivan sijaa käyttää kuivahiivaa?
Pullataikinasta voi jättää kananmunan pois. Pullat voi voidella sokerivedellä tai maidolla. Tuorehiivan sijaan voi käyttää kuivahiivaa. Kuivahiiva lisätään taikinaan jauhojen seassa ja taikinanesteen tulee olla lämpimämpää kuin tuorehiivaa käytettäessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Montako pullaa tästä reseptistä tulee?
Pikkupullia tulee noin 20 kpl. Terv. Kuluttajaneuvonta
Oi nam! Tästä vakkari resepti, aivan ihania ja maukkaita pullia tuli! Kiitos ohjeesta :)
Jos kananmunat riitää vaan taikinaan ja kaupat on mennyt kiinni, millä voisin voidella pullat ennen uuniin laittamista?
Pullat voi voidella esim. sokerivedellä tai maidolla. Myös pullataikinasta kananmunan voi jättää tarvittaessa kokonaan pois. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko tähän lisätä lisukkeita, esim. rusinoita, lakua?
Voi lisätä rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja ym. Terveisin, kuluttajaneuvonta
Sen verran miesnäkökulmaa, että liitteenä olevalla letitysohjeella (kuten useimmilla 4-5 letin ohjeilla) ei putkiaivoinen saa pitkoa aikaiseksi.
Tosi tosi hyvää tuli. Tosin maito oli lopussa, mutta kävimme kaupasta ostamassa lisää! Muuten miten olisi mahdollista tehdä pullataikina veteen? Onko se mahdollista?
Pullataikinan voi tehdä myös veteen. Terveisin, kuluttajaneuvonta
Oikein hyvä taikina. Pullakin maistui oikein hyvältä, nam.
Miksi hiiva maistuu pullassani, jossa 50 g hiivaa ja nestettä 5 dl? Kohotan ensin taikinaa tunnin ja sitten pellillä 1/2 tuntia. Siitäkö hiivan maku? Muuten ohje tässä olvan mukainen.
Kyseinen hiivan ja nesteen suhde on yleisesti pullataikinassa käytetty ainesten suhde. Mikäli hiiva tuntuu maistuvan liikaa, niin hiivan määrää voi kokeilla hieman vähentää, jolloin kohotusaika voi olla hieman pidempi. Kun taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, niin taikina on valmis leivottavaksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko sitä tehdä ilman kardemummaa?
Voi tehdä ilman kardemummaa, mutta maku on silloin tietenkin erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Pullataikina kohoamassa, lupaavalta vaikuttaa! Ainakin taikina maistu tosi hyvälle. :P
Kaverit ovat kehuneet reseptiä tosi paljon, joten ajattelinpas itsekkin kokeilla! Vielä kysyisin, että tarvitseeko taikinan munia vaahdottaa?
Kananmunaa ei tarvitse vaahdottaa. Se vaan sekoitetaan maitoon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Varmaan hyvä perus pullaresepti, mut jos on vehnäallergia, voiko jauhon korvata jollain muilla jauhoilla?
Vehnäallergiselle voi leipoa pullaa joistakin valmiista gluteenittomista jauhoseoksista, joissa ei ole raaka-aineena käytetty vehnätärkkelystäkään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos käytän leivontaan juoksevaa margariinia, niin paljonko deseinä on tuo 75 g?
Juoksevaa margariinia noin 3/4 dl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onko kukaan kokeillut tehdä pullataikinaa sämpyläjauhoilla?
Silloin lopputuloksena on makeahkoja sämpylöitä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan hyvä ohje, maukkaita pullia. Kaikki tykkäsi :)

Pages