Pullataikina

Tällä ohjeella teet hyvän pullataikinan, joka toimii ohjeella monenlaisille pullille, korvapuusteille, bostonkakuille tai vaikka mustikkapiirakalle. Valitse suosikki ja pistä uuni lämpenemään!
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min. Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min. Avaa tästä letitysohje PDF-muodossa:
Pullataikinasta pulliksi - vaihtelua leivontaan! Kokeile esimerkiksi: pikkupullat, kierrepullat, korvapuustit, hillopullat, sarvet, pitko, kranssit, bostonpulla, marja- ja rahkapiirakka.
MYLLYN PARHAITA PULLAVINKKEJÄ:
In reply to Hei! Saisimmeko käyttää by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko tässä käyttää by Anonymous (not verified)