Pullataikina

Pullataikina
1 t 50 min, josta valmisteluaika 1 t 30 min

Tällä ohjeella teet hyvän pullataikinan, joka toimii ohjeella monenlaisille pullille, korvapuusteille, bostonkakuille tai vaikka mustikkapiirakalle. Valitse suosikki ja pistä uuni lämpenemään!

3dlmaitoa (laktoositon)
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia (laktoositon)

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

  2. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

  3. Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min. Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min. Avaa tästä letitysohje PDF-muodossa:

Pullataikinasta pulliksi - vaihtelua leivontaan! Kokeile esimerkiksi: pikkupullatkierrepullat, korvapuustit, hillopullat, sarvet, pitko, kranssitbostonpullamarja- ja rahkapiirakka.

MYLLYN PARHAITA PULLAVINKKEJÄ:

  • Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
  • Kuivahiiva vaatii lämpimämmän n. 45 asteisen taikinanesteen.
  • Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat, pikkupullataikina saa olla pehmeämpää kuin pitkotaikina.
  • Säilytetyt jauhot kuivuvat ja niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja. 
  • Hyvä kohotuspaikka pullalle on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai mikroaaltouuniin (mikroa ei saa laittaa päälle) tai pullapelti altaan päälle ja kohotus nopeutuu. 
  • Vaihtelua pullataikinaan saa lisäämällä siihen esim. rusinoita, mantelirouhetta, kuivattuja hedelmäpaloja tai korvaamalla n. 2 dl jauhoista Myllyn Paras Kauraleseillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (64)

Ihania voisilmäpullia,hyvä taikina. Sain 12 kpl. 11 x 82g ja yksi x 67g , (punnitsin raa-an pullan). 67g olisi riittänyt kaikkien pullien painoksi, oli hyvän kokoinen. Teen toisenkin kerran ❤️
Voiko tässä käyttää kuivahiivaa?
Tuorehiivan sijasta voi käyttää kuivahiivaa. 11 g kuivahiivaa vastaa noin 30 g tuorehiivaa. Kuivahiivaa käytettäessä taikinanesteen tulee olla lämpimämpää (+42 asteista), jotta hiiva herää toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti! Paitsi että kohoaminen vaati malttia.
Ohje on hyvä. Kaipaan kuitenkin aikaisemmin myynnissä ollutta valmista pullataikinaa, se oli niin helppo käyttää esim. mökillä.
Täydellinen pullataikina, teen aina tällä ohjeella ja aina onnistuu! Jopa parempaa kun oman äidin tekemät pullat :)
Montako pullaa yhdestä taikinasta tulee?
Taikinasta tulee n. 20 pikkupullaa. Terv. Kuluttajaneuvonta
Sopivan pieni pullataikina :)
Hei Arja Elina Laine! Kiitos hyvästä neuvoista pullataikinan teossa. Letittäminen oli todella hyvä. Olen itse tehnyt paljon pullaa, mutta letittäminen ei ole oikein onnistunut. Nyt kun näin miten teit, niin teen samanlaisesti. Kiitos.

Pages