Murotaikina

Murotaikina
piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm
125gvoita tai margariinia
dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Murotaikina sopii hyvin PIIRAKKAPOHJAKSI (piirakkavuoan halkaisija 26-28 cm): Levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella). Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-40 min. Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim. marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla tai jäätelöllä. Murotaikinasta valmistat maukkaita PIKKULEIPIÄ: Lisää taikinaan 1 dl joko kookoshiutaleita, suklaa- tai mantelirouhetta tai mausta taikina lempimausteellasi (esim. inkivääri tai minttu). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (31)

Tällä reseptillä tehty piirakkapohja suli ja valui vuoan pohjalle uunissa. Teinkö jotain väärin vai eikö tätä reseptiä voi käyttää, kun haluaa täyttää piirakan vasta paiston jälkeen?
Taikinoille on tyypillistä vetäytyminen paiston aikana, jos piirakassa ei ole täytettä. Taikinan vetäytymistä voi estää esimerkiksi taivuttamalla alumiinifoliota reunojen sisäpinnoille, etteivät reunat valahda paiston aikana. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Erittäin hyviä!
Erittäin hyviä!
Onnistuuko,jos tekee kaksinkertaisena? Tarkoitus olisi tehdä pelliliinen omenapiirakkaa.
Reseptin voi tehdä kaksinkertaisena. terv. Kuluttajaneuvonta
Oli superhyvä, juuri noilla ohjeilla. Käytin voita.Toisella kerralla ei ollut vaniljasokeria, mutta ei haitannut. Painelin mustikat (1/2 litraa) taikinan sekaan syvälle ja päälle 1 dl sokeria. Ei jäänyt muruakaan syöjiltä jäljelle. Kokoajan joku pyytää leipomaan uudestaan.
Tosi hyvä ja helppo resepti!
Hyvä ja helppo resepti. :)
Jos teet omenapiirakan, laita pohjataikinaan vielä teelusikallinen kardemummaa - sopii hyvin pinalle tulevan kanelin kanssa.

Pages