Murotaikina

Murotaikina
15 min, josta valmisteluaika 15 min
piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm
125gvoita tai margariinia
dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Murotaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi (piirakkavuoan halkaisija 26-28 cm):

Levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella). Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-40 min. Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim. marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla tai jäätelöllä.

Murotaikinasta valmistat maukkaita pikkuleipiä:

Lisää taikinaan 1 dl joko kookoshiutaleita, suklaa- tai mantelirouhetta tai mausta taikina lempimausteellasi (esim. inkivääri tai minttu). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (41)

Voiko kananmunan jättää pois tai korvata jollakin?
Kananmunan voi jättää pois. Terv. Kuluttajaneuvonta
helppo ja varmasti hyvä taikina
Onnistui myös gluteenittomilla jauhoilla. Tuli hyvä omenapiirakka.
Hirvee määrä sokeria verrattuna taikinamäärään.
Kyllähän makeissa leivonnaisissa on aina paljon sokeria. Jos haluaa sokerittoman taikinan, suosittelen voitaikinaa. Siinä ei ole sokeria ja kevyemmän saa, kun laittaa puolet voita, puolet rahkaa.
Tarvitsisin hyvin pienen, kahden hengen piirakan, mutta puolikasta kananmunaa on vaikea mitata. Voiko puolet taikinasta pakastaa vastaisen varalle?
Murotaikinaa voi pakastaa. Toinen vaihtoehto on pakastaa valmiista piirakasta puolet. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko käyttää öljyä voin sijaan?
Öljyllä ei saa samanlaista rakennetta murotaikinaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages