Täydellinen 4 munan täytekakkupohja

Täytekakkupohjan perusohje
40 min, josta valmisteluaika 20 min
  • 1. Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.
  • 2. Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla, keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta eivät kakun paistamiseen.
  • 3. Muodikkaat silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helposti heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa.
  • 4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtain vispilöin kuohkeaksi vaahdoksi.
  • 5. Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.
  • 6. Paras valinta on teräs- tai lasikulho, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan.
  • 7. Käytä kakkupohjaan yhtä paljon munia, jauhoja ja sokeria, 1 lasi on hyvä mitta kaikille.
  • 8. Jauhoiksi parhaita ovat karkeat tai erikoisvehnäjauhot.
  • 9. Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus, kakkuvuoan laakeus / korkeus – paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.
  • 10. Kakku on kätevintä irrottaa irtopohjavuoasta, tee se vasta kun kakku on hieman jäähtynyt.
  • 11. Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin.
  • 12. Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.
24-26 cm kakkuvuoka (n. 2,5 l)
2dlsokeria (1 lasi)
4munaa (1 lasi)
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja (1 lasi)
1tlleivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia tai voita
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (79)

Uuniin 175° ja n. 30min niin onnistuu :)
Kakun lässähtämiseen on useimmiten syynä huonosti vatkattu muna-sokerivaahto (10min kun jaksaa vaahdottaa niin yleensä tulee hyvä) tai liiallinen määrä leivinjauhetta, jolloin kakku kohoaa liian nopeasti ja sitten lässähtää. Vuoan tärähdys ei ole syynä lässähdykseen, itse pudotan tarkoituksella vuoan ennen paistoa pöytään noin 20cm korkeudelta, jotta isoimmat ilmakuplat poistuvat ja kakku paistuu tasaisemmin. Ohjeen vuokakoko on turhan iso neljän munan kakulle, 22-24cm on sopiva. Myös korppujauhotus on turhaa, se tekee vain kovan pinnan kakkupohjaan. Hyvään ehjäpintaiseen vuokaan riittää kyllä huolellinen voitelu.
Mulla paloi kakun pinta ja jäi keskeltä raa'aksi. Tein toisen kakun 175 C ja siitä tuli hyvä.
Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, valkoiseksi. Sen saa tietää et ku on tarpeeksi vaahdottanu. Siihen on keino. Tekee 8 pintaan. Ei mul muuta ohjeesta. Pieni lisäys jos kaikki ei tiedä.
Voiko sokerin korvata hunajalla tähän reseptiin? :)
Sokeria ei voi korvata hunajalla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämän ymmärtää jokainen ja saa onnistumaan
Onnistui ja hyvin! :) Vaahdottelin kananmunat oikein urakalla ja huolella (ei nyt ihan marengiksi, mutta paksuksi vaahdoksi) ja lisäsin sitten sokerin ja lopuksi jauhon. Tuli oikein kuohkeaa ja sienimäistä, mutta myös sillä tavalla jämptiä että sai helpolla leikattua ylimääräiset "kannet" pois. Kumosin kakut vuoista saman tien kun uunista otin, hyvin onnistui eikä tarttunut kiinni, ei myöskään lässähtänyt. Tein kolme pyöreää vuoallista kerroskakkua varten. Siihen meni yllättävän paljon aineksia, 12 munaa ja 4 lasillista sokeria ja jauhoa kutakin. Siinä oli ehkä hiukan ylimääräistäkin että olisi oikeastaan saanut tuolla neljä vuoallista, en ottanut huomioon että taikina kohoaisi uunissa niin paljon! :D Eli juu, aina yksi lasitrio per vuoka. Tulihan muhkeaa kun änkesin neljännen lasitrion kolmen vuoan kakkuun.
jopa Hannukin osasi tehdä täydellisen pohjan näillä neuvoilla
Voiko leivitykseen käyttää muuta kuin korppujauhoja ?

Pages