1. Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.
2. Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla, keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta eivät kakun paistamiseen.
3. Muodikkaat silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helposti heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa.
4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtain vispilöin kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.
6. Paras valinta on teräs- tai lasikulho, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan.
7. Käytä kakkupohjaan yhtä paljon munia, jauhoja ja sokeria, 1 lasi on hyvä mitta kaikille.
8. Jauhoiksi parhaita ovat karkeat tai erikoisvehnäjauhot.
9. Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus, kakkuvuoan laakeus / korkeus – paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.
10. Kakku on kätevintä irrottaa irtopohjavuoasta, tee se vasta kun kakku on hieman jäähtynyt.
11. Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin.
12. Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.
Kommentteja ja keskustelua