Munaton täytekakun pohja

Munaton täytekakun pohja
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
100gjuoksevaa margariinia (pullo)
1dlomenasosetta
2dlvichyä tai mehua
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se. Kakku irtoaa helpoiten irtopohja-, silikoni- tai teflonvuoista. Valmista täytekakku normaaliin tapaan.

VINKIT: Lisää kakkuun 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, saat suklaisen kakkupohjan. Korvaa omenasose banaanisurvoksella tai vauvasoseilla, joilla saa hieman muunlaisia vivahteita kakkupohjaan. Saat täysin maidottoman kakun, kun käytät kasvirasvaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (68)

Ai kun tuli hyvää! Tein 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Pohja oli uunissa yli 40 minuuttia; 40 min kohdalla oli vielä hiukan raaka. Pohjasta tuli sen paksuinen, että sen sai mukavasti halkaistua kahtia. Tein vielä toisen, jotta saisin kakkuun 4 kerrosta, mutta tällainen viritys ei olisi mahtunutkaan kakkukuvun alle, joten tein sitten 3-kerroksisen ja puoli kakkupohjaa jäi yli. Ensimmäistä pohjaa varten vaahdotin omenasoseen, toista varten en, enkä huomannut eroa kuohkeudessa. Kakkupohja oli mehevää ja herkullista, ja vain hiukan hauraampaa kuin munallinen. Maku on mielestäni niin paljon parempi, että aion tehdä tällä ohjeella jatkossa silloinkin, kun ei olisi välttämätöntä tehdä munatonta. Täytteeksi laitoin kauravispikermaa, tuoreita mansikoita ja pakastemustikoita ja kostutin pohjan ylijääneellä, vaniljasokerilla maustetulla omenasoseella. Päälle tuli kookoskermaan keitettyä kinuskia ja mansikoita sekä vähän kauravispipursotuksia. Hyvin näytti maistuvan vieraille!
Ihan hyvä resepti ja toimiva
Todella hyvä kakkupohjaohje, varsinkin kun perheessä on yksi vegaani, mutta muutenkin suosikkiohjeeni kun tarvitsee vain sekoittaa ainekset ja paistaa! Hyvä omenasoseen käyttökohde.
Vegaaniversiossa käytän rasvana rypsiöljyä, sopii sekin. Tästä taikinasta saa donitsivuoassa myös hyvät uunidonitsit! Omenasoseen tilalle mauksi milloin mitäkin.
Kiitos! Kiva, että allergikoille löytyy reseptejä! T.maidoton, munaton, pähkinätön :)
Hyvää! Tein tämän syntymäpäiville.
Tosi hyvän makuinen taikina ja hyvän tuoksuinen paistettuna. Jotain pitäisi vielä keksiä tuohon kuohkeuteen niin olisi täydellinen.
Kuohkeutta saa lisää kun vatkaa soseeseen ilmaa ennen lisäämistä joukkoon.
Pohja jäi hyvin matalaksi, joten tein samantien toisen annoksen. Ehkä kakkuvuoan tilavuuden lisäksi olisi hyvä ilmoittaa myös ihanteellinen halkaisija? Omani oli 24 cm ja ilmeisesti liian suuri.
Kun haluaisin tehdä vain pienen kakun eli vain jollekkin kolmelle hengelle niin kuinka paljon pitää pienentää annosta? Monelle hengelle tällä ohjeella tulee?

Pages