Maidoton ja laktoositon mansikkatorttu

Maidoton ja laktoositon mansikkatorttu
iso pyöreä vuoallinen, halkaisija n. 30 cm
2kananmunaa (tai 1½ dl omenasosetta)
½dlhedelmäsokeria
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½tlleivinjauhetta
1dlmansikkamehua
Täyte kypsälle tortulle:
1dlmansikkamehua
2dlmansikkasurvosta
2dlmaidotonta vispautuvaa vaniljakastiketta
3-4dlmansikoita
Leivitykseen:
Myllyn Paras Tattarijauhoja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää mansikkamehu. Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa maidoton vispautuva vaniljakastike (esim. Beneviva) vaahdoksi tortulle. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita!

VINKKI: Munaton torttu: Voit korvata mansikkatortun kananmunat omenasoseella tai omenahillolla, 150 g eli 1½ dl sosetta korvaa 2 munaa koko reseptistä. Mikäli sose on hyvin löysää, voit lisätä taikinaan 1 rkl maissi-, peruna- tai soijajauhoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hieno resepti, mutta voisitteko kertoa, miten kuvan vaahtotornit valmistetaan/tehdään?
Vatkataan maidoton vispautuva vaniljakastike vaahdoksi, joka pursotetaan tortulle. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.