Mansikkaviinerit

Mansikkaviinerit
1 t 15 min, josta valmisteluaika 20 min

Viinereiden teko on erittäin helppoa valmiilla Wienertaikinalla! Kesäisessä täytteessä vaniljainen maku sekä tuoreita mansikoita. Kiille sekä valkoiset sokerikuorruteraidat viimeistelevät herkun.  

10 kpl
1pktMyllyn Paras Wienertaikinaa (500 g)
1kananmuna
1prkValio vaniljakreemiä
15kplmansikoita
Kiille:
1dlvettä
½dlhyytelösokeria
Koristeluun:
tomusokeria
valkoista sokerikuorrutetta

Valmistusohje

  1. Levitä jäiset taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle ja anna sulaa n. 20 min.

  2. Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi ja taittele kulmat keskelle. 

  3. Anna kohota liinan alla n. 4050 min. 

  4. Voitele kohonneet viineriaihiot kevyesti kananmunalla. Lusikoi aihioiden keskelle vaniljakreemiä. 

  5. Paista uunissa 225 °C n. 1215 min.

  6. Valmista kiille. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta koko ajan hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. 

  7. Asettele viinerin päälle viipaloituja mansikoita ja sivele mansikoiden päälle pullasudilla ohuelti kiillettä. 

  8. Viimeistele halutessasi sokerikuorrutteella tai tomusokerilla.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)