Harajukun mansikkaletut

Harajukun mansikkaletut
1 t , josta valmisteluaika 20 min

Tokion Harajuku on maailman nuorisomuodin napa, ja sieltä saavat usein alkunsa myös mitä ihmeellisemmät ruokakotkotukset. Nämä tötterökrepit ovat siitä harvinaisia, että ne ovat vielä vuosienkin jälkeen supersuosittuja cityssä, jossa viileinkin villitys on jo seuraavana päivänä väsynyttä hohhotihoijaa.

8 lettua
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
6dlvettä
4rklvalkosuklaata raastettuna
voita paistamiseen
Suklaakastike:
2dlkuohukermaa
200gtummaa suklaata
Päälle:
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
tuoreita mansikoita
suklaahippuja
tomusokeria
toffeeta pieniksi kuutioiksi leikattuna

Valmistusohje

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Ripottele taikinan sekaan raastettua valkosuklaata. Paista letut voissa ja laita sivuun odottamaan.

  3. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa tai mikrossa. Lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.

  4. Ota lettu ja taita puoliksi. Pyöräytä tötteröksi ja laita sopivalle jalustalle. Laita jäätelöpallo tötterön sisään. Annostele päälle suklaakastiketta, jota saa valua myös tötterön laidoille.  Viimeistele mansikoilla, suklaahipuilla, tomusokerilla ja toffeekuutioilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)