Makeat lettusushit

Makeat lettusushit

Nämä letut on tehty kookosmaitoon käyttäen taikinaan kätevää Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja.

Letuista syntyy sushirullien pohjat.

Makeille susheille valmistellaan makeaan makumaailmaan sopivat dippauskastikkeet.

Halutessasi voit maustaa kastikkeita esim. suklaata kahviliköörillä ja vaniljakastiketta Baileys-kermaliköörillä.

Syöntivälineiksi voit kokeilla puikkoja, mutta toki suomalaisille ovat haarukka ja veitsi helpoimmat.

n. 30 kpl lettusushipaloja
Lettutaikina:
5dlkookosmaitoa tai mantelimaitoa
1psLettu- ja vohvelijauho 250 g
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Täyte:
2isoa omenaa
3rklsitruunamehua
200gkirsikoita
4luumua
30gvoita
1dlsokeria
tljauhettua inkivääriä)
1rklperunajauhoja
Dippauskastikkeet:
100gtumma tai valkoista suklaata
1dllakritsikastiketta
2dlvaniljakastiketta

Valmistusohje

Mittaa neste kulhoon, vispaa joukkoon Lettu- ja Vohvelijauhot.

Paista lettu- tai paistinpannulla rasvassa miedolla lämmöllä 5 kpl isoja n. 22 cm halkaisijaltaan olevia lettuja tai vähän pienempiä lettuja hieman useampia.

Valmistele täyte. Kuutioi omenat ja laita kuutiot kulhoon, jonne olet puristanut sitruunamehua. Leikkaa kaikki kirsikat neljään osaan ja poista kivet. Pilko luumut pieniksi paloiksi, poista kivet.

Kuumenna rasva pannulla, lisää sokeri ja mausta halutessasi inkiväärillä. Valuta omenista sitruunamehu lasiin. Laita pannulle kaikki pilkotut palat ja paista ne nopeasti, n. 5 min. Sekoita sitruunaliemeen perunajauhot ja kaada seos nauhana pannulle koko ajan sekoittaen, sekoita ja ota pannu pois liedeltä heti kun seos sakenee.

Jaa ja levitä täyte ohukaisille. Kääri letut tiukalle rullalle.

Valmistele kastikkeet. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Laita sula suklaa dippauskulhoon. Kaada myös valmista lakritsi- ja vaniljakastiketta dippauskulhoihin.

Leikkaa letturullat n. 2½ cm leveiksi paloiksi ja aseta ne kumolleen tarjolle lautaselle tai kippoon yhdessä kastikkeiden kanssa. Voit halutessasi koota aineksista kauniit valmiit annokset.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)