Ainekset 8 isoa lettua, pienempiä noin 30 kpl annosta

2
munaa
5
dl
maitoa tai maitojuomaa
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa tai öljyä
Täyte (8:lle letulle):
400
g
savulohta perattuna
1
punasipuli
2
dl
ranskankermaa
100
g
lohenmakuista tuorejuustoa
½
dl
hienonnettua tuoretta tilliä
½
tl
sitruunapippuria

Ohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Valmista täyte. Pilko kala ja sipuli. Lisää ranskankerma ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen täytteenä.

VINKKI: Tee aikuisille lettuja rapujuhliin. Voit korvata savulohen katkaravuilla, lisää tällöin täytteeseen myös suolaa. Kala-allergisille täytteeseen voi laittaa savukinkkua. Voit halutessasi valmistaa lettutaikinan helposti valmiista lettu- ja vohvelijauhoista. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.