Lettuja lapsenlapsille

Lettuja lapsenlapsille
8 isoa lettua, pienempiä noin 30 kpl
2munaa
5dlmaitoa tai maitojuomaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
½tlsuolaa
2rklvoisulaa tai öljyä
Täyte (8:lle letulle):
400gsavulohta perattuna
1punasipuli
2dlranskankermaa
100glohenmakuista tuorejuustoa
½dlhienonnettua tuoretta tilliä
½tlsitruunapippuria

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi. Valmista täyte. Pilko kala ja sipuli. Lisää ranskankerma ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen täytteenä.

VINKKI: Tee aikuisille lettuja rapujuhliin. Voit korvata savulohen katkaravuilla, lisää tällöin täytteeseen myös suolaa. Kala-allergisille täytteeseen voi laittaa savukinkkua. Voit halutessasi valmistaa lettutaikinan helposti valmiista lettu- ja vohvelijauhoista. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)