Appelsiiniletut (Suzette)

Appelsiiniletut (Suzette)
1 t , josta valmisteluaika 20 min

Crepes Suzette on takuulla tunnetuimpia ohukaisohjeita koskaan ja nauttii ansaittua klassikon asemaa. Reseptin oivallisuus perustuu täyteläiseen appelsiinilla maustettuun siirappimaiseen kastikkeeseen.

8 lettua
Letut:
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
6dlvettä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Suzette-kastike:
2dlappelsiinimehua (tuorepuristettua)
2dlsokeria
2rklGrand Marnier -appelsiinilikööriä tai vastaavaa
50gvoita kuutioina
ripaussuolaa (jos käytät suolattua voita niin maista ennen suolan lisäämistä)

Valmistusohje

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut kypsiksi molemmin puolin voi-rypsiöljyseoksessa. Taittele valmiit letut viuhkoiksi.

  3. Purista appelsiinimehu ja jätä mukaan mahdollinen hedelmäliha. Yhdistä pienessä kattilassa appelsiinimehu, sokeri ja likööri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut ja seos alkaa sakeutua, noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon voikuutiot ja sekoita voimakkaasti. Maista ja lisää tarvittaessa hienoinen ripaus suolaa. Siirrä sivuun odottamaan.

  4. Kuumenna puhdas paistinpannu ja lisää pari kolme ruokalusikallista kastiketta yhtä lettua kohden. Nosta pannulle kypsä lettu yksi kerrallaan ja pyöräytä kastikkeessa.

  5. Tarjoa letut lämpiminä sellaisenaan tai jäätelön/kermavaahdon kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)