Voit valmistaa nämä pizzaletut pelkästään lettupannulla tai lettupannulla paiston lisäksi viimeistellä pinnat uunissa. Kuvassa 3 erilaista pizzalettua:
- Kinkku/jauheliha-tomaatti-emmentalpizzaletut -> tavalliseen lettutaikinaan
- Pepperoni-paprika-juustopizzaletut -> porkkanalettutaikinaan
- Parsakaali-tomaatti-oliivi-mozzarellapizzaletut -> pinaattilettutaikinaan

Ainekset noin 25 kpl pieniä pizzalettuja annosta

Taikina:
5
dl
maitoa, kaurajuomaa tai vettä
1
muna
1
rkl
pizzamaustetta
n. 100
g
kinkku- tai parsakaalisuikaleita, pepperoniviipaleita, jauhelihaa tai vegelihaa
Paistamiseen:
50
g
voita tai margariinia
Päällysteet uuniin (tuhdimpia ja näyttävämpiä):
75-100
g
kinkkusuikaleita, pepperoniviipaleita, tomaattia, suippopaprikaa tai oliiveja
juustoa: mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta, mozzarellaviipaleita tai -palloja tai vegaanista juustoa
tuoreita yrttejä tai versoja: basilikaa, persiljaa, rucolaa tai salaattivuonankaalia
mausteita: oreganoa, rouhittua mustapippuria, roseepippuria
Tomaattikastike pizzalettujan kanssa:
1
tlk
paseerattua tomaattia (400 g)
1
rkl
sipulijauhetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
1
tl
oreganoa
½
tl
timjamia
½-1
tl
rouhittua mustapippuria

Ohje

Pizzaletut:

  1. Mittaa taikinaneste kulhoon ja vispaa valitsemasi lettujauhot sekä muna siihen. Mikäli valmistat vegaanisia lettuja, jätä muna pois ja käytä vegaanista nestettä. Mausta taikina pizzamausteella ja silppua joukkoon ainesta, josta haluat valmistaa pizzan. Kinkku- tai parsakaalisuikaleita ja jauhelihaa tms. kannattaa paahtaa /esikypsentää pannulla etukäteen tai käyttää pizzalettuihin tähteeksi jääneitä kypsiä aineksia.

  2. Leikkaa valitsemasi pizzalettujen päällysteet ohuiksi viipaleiksi (tomaatit ja paprikat ohuiksi renkaiksi, parsakaali ja kinkut suikaleiksi). Kuumenna lettupannu kuumaksi. Sivele pannun koloihin vähän voita ja aseta vähän valitsemaasi päällystettä, esim. 1 viipale tomaattia tai pepperonia sekä n. 1 tl juustoraastetta. Täytä lettupannun kolot nostamalla niihin lettutaikinaa. Paista letut molemmin puolin kypsäksi. Nauti pizzaletut heti kuumina tällaisenaan. Tai katso vinkki seuraavasta kappaleesta.

  3. Halutessasi letuista tuhdimpia, lisää niihin enemmän päällystä. Levitä pannulla paistetut letut leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää lettujen päälle haluamiasi päällysteaineita sekä vähän juustoraastetta tai mozzarellaa. Paista 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–10 minuuttia.

  4. Tarjoile pizzaletut itse valmistamasi tomaattikastikkeen kanssa (resepti ohjeen lopussa). Voit myös käyttää kaupan valmista pizzakastiketta.

Tomaattikastike:

  1. Sekoita ainekset mikron kestävään kulhoon tai kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti. Tarjoile pizzalettujen kanssa – lettuja voi dipata kastikkeeseen!

TÄHDEVINKKI: Mikäli lettuja on jäänyt tähteeksi, voit valmistaa niistä uunissa pizzalettuja. Levitä letut pellille, laita täytteet päälle ja kuumenna uunissa herkullisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.