Pizzaletut

Pizzaletut
1 t , josta valmisteluaika 45 min

Voit valmistaa nämä pizzaletut pelkästään lettupannulla tai lettupannulla paiston lisäksi viimeistellä pinnat uunissa. Kuvassa 3 erilaista pizzalettua:
- Kinkku/jauheliha-tomaatti-emmentalpizzaletut -> tavalliseen lettutaikinaan
- Pepperoni-paprika-juustopizzaletut -> porkkanalettutaikinaan
- Parsakaali-tomaatti-oliivi-mozzarellapizzaletut -> pinaattilettutaikinaan

noin 25 kpl pieniä pizzalettuja
Taikina:
5dlmaitoa, kaurajuomaa tai vettä
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
tai Porkkanalettujauhoja
tai Pinaattilettujauhoja
1muna
1rklpizzamaustetta
n. 100gkinkku- tai parsakaalisuikaleita, pepperoniviipaleita, jauhelihaa tai vegelihaa
Paistamiseen:
50gvoita tai margariinia
Päällysteet uuniin (tuhdimpia ja näyttävämpiä):
75-100gkinkkusuikaleita, pepperoniviipaleita, tomaattia, suippopaprikaa tai oliiveja
juustoa: mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta, mozzarellaviipaleita tai -palloja tai vegaanista juustoa
tuoreita yrttejä tai versoja: basilikaa, persiljaa, rucolaa tai salaattivuonankaalia
mausteita: oreganoa, rouhittua mustapippuria, roseepippuria
Tomaattikastike pizzalettujan kanssa:
1tlkpaseerattua tomaattia (400 g)
1rklsipulijauhetta
1tlvalkosipulijauhetta
1rklfariinisokeria
1tlsuolaa
1tloreganoa
½tltimjamia
½-1tlrouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Pizzaletut:

  1. Mittaa taikinaneste kulhoon ja vispaa valitsemasi lettujauhot sekä muna siihen. Mikäli valmistat vegaanisia lettuja, jätä muna pois ja käytä vegaanista nestettä. Mausta taikina pizzamausteella ja silppua joukkoon ainesta, josta haluat valmistaa pizzan. Kinkku- tai parsakaalisuikaleita ja jauhelihaa tms. kannattaa paahtaa /esikypsentää pannulla etukäteen tai käyttää pizzalettuihin tähteeksi jääneitä kypsiä aineksia.

  2. Leikkaa valitsemasi pizzalettujen päällysteet ohuiksi viipaleiksi (tomaatit ja paprikat ohuiksi renkaiksi, parsakaali ja kinkut suikaleiksi). Kuumenna lettupannu kuumaksi. Sivele pannun koloihin vähän voita ja aseta vähän valitsemaasi päällystettä, esim. 1 viipale tomaattia tai pepperonia sekä n. 1 tl juustoraastetta. Täytä lettupannun kolot nostamalla niihin lettutaikinaa. Paista letut molemmin puolin kypsäksi. Nauti pizzaletut heti kuumina tällaisenaan. Tai katso vinkki seuraavasta kappaleesta.

  3. Halutessasi letuista tuhdimpia, lisää niihin enemmän päällystä. Levitä pannulla paistetut letut leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää lettujen päälle haluamiasi päällysteaineita sekä vähän juustoraastetta tai mozzarellaa. Paista 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5–10 minuuttia.

  4. Tarjoile pizzaletut itse valmistamasi tomaattikastikkeen kanssa (resepti ohjeen lopussa). Voit myös käyttää kaupan valmista pizzakastiketta.

Tomaattikastike:

  1. Sekoita ainekset mikron kestävään kulhoon tai kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti. Tarjoile pizzalettujen kanssa – lettuja voi dipata kastikkeeseen!

TÄHDEVINKKI: Mikäli lettuja on jäänyt tähteeksi, voit valmistaa niistä uunissa pizzalettuja. Levitä letut pellille, laita täytteet päälle ja kuumenna uunissa herkullisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ny osu ja uppos nam mahtavaa