Blinit sopivat erinomaisesti viikonlopun herkuksi syksyn pimeneviin iltoihin sekä talven kylmiä iltoja lämmittämään.

Blinithän maistuvat erinomaiselta perinteisesti mädin ja lisukkeiden kera. 

Vaihtelua tuttuun voi kuitenkin tuoda herkullisella kylmäsavuporotäytteellä, jonka kehittelin. 

Minä annoin myös blinitaikinani kohota reilusti yön yli ja maku oli todella pehmeä.

Ainekset annosta

Blinit:
5
dl
täysmaitoa
20
g
hiivaa
ripaus sokeria
1
tl
suolaa
1
prk
kermaviiliä
3
munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
½
dl
sulaa voita
Paistamiseen:
reilusti voita
Täyte:
100
g
kylmäsavuporoa
½
prk
creme fraichea
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
puolukoita (tuoreina tai pakastettuja)
mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Sekoita hiiva ja ripaus sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja jätä viileään kuplimaan yön yli.

  2. Kun haluat paistaa blinit sulata voi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa yön yli kuplineen taikinan joukkoon keltuaiset, kermaviili, suola ja sulanut voi. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti valkuaisvaahto. 

  3. Paista blinejä blini- tai valurautapannulla voissa. Voit tehdä paksumpia tai ohuempia, pieniä tai isoja.

  4. Täyte: Täytteen voit tehdä valmiiksi jo vaikka samaan aikaan, kun laitat taikinan kuplimaan. Silppua kylmäsavuporo pieneksi silpuksi. Silppua myös ruohosipuli tai persilja pieneksi. Sekoita hakkelukset yhteen tuorejuuston ja creme fraichen kanssa. Lisää joukkoon puolukat. Jos teet täytteen etukäteen,voit käyttää jäisiä puolukoita, jotka sulavat täytteeseen. Tarjoile lämpimien blinien kera sellaisenaan tai tarjoa lisäksi sienisalaattia.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.