Makeat blinit

Makeat blinit

Nyt blinit ovatkin makeita! 

Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan, voi seuraavana iltana herkutella.

Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun, voit käyttää osana jauhoista ohrajauhoja. 

Kuuma kinuskikastike ja jäiset karpalot kruunaavat herkun.

noin 15-25 kpl
4dlkermaviiliä (2 tlk)
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
1tlsokeria
Seuraavana päivänä:
2dlkuumaa maitoa
1dlmakeaa siideriä tai omenamehua
2rklvoisulaa
1tlsuolaa
2munaa
Lisäksi:
voita paistamiseen
kinuskikastiketta tai vaahterasiirappia
karpaloita

Valmistusohje

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota liinan alla 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito, siideri tai mehu, voisula ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile kuuman kinuskikastikkeen ja jäisien karpaloiden kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)