Blinitaikina saa perinteisen makunsa tattarista ja juuresta.

Taikinan annetaan käydä eli sitä varten tehdään happamaan nesteeseen juuri, jonka on kuplittava.

Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopii hyvin.

Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä blinejä.

Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

4
dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
dl
kuumaa maitoa tai olutta
1
tl
suolaa
1
rkl
voisulaa
1
kananmunan keltuainen
1
kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa
tilliä

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

  2. Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito tai huoneenlämpöinen olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.

  3. Voitele uuninkestävä matala paistos- tai muffinipelti, jossa on mahdollisimman laakeita koloja. Voitele kolot reilusti voisulalla. Jaa taikina koloihin n. 2 cm paksuudelle.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 - 20 min blinien koosta ja paksuudesta sekä uunipellin/-vuokien materiaalista riippuen kauniin värisiksi. Blinien tulee saada väriä alle ja päälle, siirrä tarpeen vaatiessa peltiä ylös tai alas uunissasi, mikäli uuni paistaa toiselta puolelta suhteessa enemmän.

  5. Tarjoa kuumana mädin, smetanan, sipulin ja tillin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

VINKKI! Kokeile myös klassisia blinejä

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.