Blinit uunissa

Blinit uunissa

Blinitaikina saa makunsa tattarista ja juuresta. Taikinan annetaan käydä eli sitä varten tehdään happamaan nesteeseen juuri, jonka on kuplittava. Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopii hyvin. Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä blinejä.

noin 10 - 15 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
dlkuumaa maitoa tai olutta
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1kananmunan keltuainen
1kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa
tilliä

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito tai huoneenlämpöinen olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Voitele uuninkestävä matala paistos- tai muffinipelti, jossa on mahdollisimman laakeita koloja. Voitele kolot reilusti voisulalla. Jaa taikina koloihin n. 2 cm paksuudelle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 - 20 min blinien koosta ja paksuudesta sekä uunipellin/-vuokien materiaalista riippuen kauniin värisiksi. Blinien tulee saada väriä alle ja päälle, siirrä tarpeen vaatiessa peltiä ylös tai alas uunissasi, mikäli uuni paistaa toiselta puolelta suhteessa enemmän. Tarjoa kuumana mädin, smetanan, sipulin ja tillin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Eivätkö valkuaiset hyydy vaikka ne laittaa kuuman maidon perään taikinaan?
Kun kuuma neste on sekoitettu taikinaan, niin taikina ei kokonaisuudessaan ole niin kuumaa, että valkuainen hyytyisi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko tehdä vuokassa ja leikata siitä sopivia paloja?
Voi tehdä vuoassa ja leikata siitä pienempiä paloja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta