Blinit tattarilla

Blinit tattarilla

Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan voi seuraavana
iltana herkutella.

Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun blineille. 

Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai
kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin. 

Voit valmistaa blineistä bliniburgereita: laita kaksi bliniä päällekkäin ja
täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5-6 burgeria.

noin 10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
Seuraavana päivänä:
1dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1kananmunan keltuainen
1kananmunan valkuainen
Lisäksi:
smetanaa
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
(rapuja)

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja
sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia
huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteesen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito, suola, voisula, keltuainen
ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai
ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Voit tehdä
blinitaikinasta myös pienempiä lettuja rapujuhlia varten.

Tarjoa kuumana katkarapujen, mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös
graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin
katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien
kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Erinomainen ja helppo!