Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit
n. 8 kpl paksuja blinejä blinipannulla tai n. 20 kpl blinejä (sydän)lettupannulla
200gkauraranskankermavalmistetta
2dlkauramaitoa
20ghiivaa
2tlsokeria
3dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1dlperunamuusia (esim. jauheesta)
1 ½dlkuumaa kauramaitoa
2rklvegaanista margariinia
1tlsuolaa
Paistamiseen:
3rklvegaanista margariinia
Lisäksi:
merilevämätiä
tillisilppua
sipulisilppua
kurkkusalaattia
kauraranskankermavalmistetta

Valmistusohje

Mittaa kauraranskankerma ja kauramaito kulhoon, liuota joukkoon hiiva ja sokeri sormilla sekoittaen, sekoita tattarijauhot puuharukalla joukkoon. Peitä kelmulla ja anna käydä yön yli viileässä.

Valmista jauheesta muusi, mikäli sitä ei ole muuten valmiina. Lisää taikinaan perunamuusi. Kuumenna kauramaito ja margariini, sekoita nämä taikinaan kuumana, mausta suolalla.

Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla margariinissa paksuhkoja blinejä molemmin puolin. Tarjoa blinit kuumina vegaanisin päällystein, esimerkiksi merilevämädin, tilli- ja sipulisilpun, kurkkusalaatin ja kauraranskankerman kanssa.

Vinkki: Ei-vegaaniset blinit voit valmistaa tavallisella ranskankermalla ja maidolla ja käyttää margariinin tilalla voita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)