Vegaaniset blinit

6 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
n. 8 kpl paksuja blinejä blinipannulla tai n. 20 kpl blinejä (sydän)lettupannulla
200 | g | kauraranskankermavalmistetta |
2 | dl | kauramaitoa |
20 | g | hiivaa |
2 | tl | sokeria |
3 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
1 | dl | perunamuusia (esim. jauheesta) |
1 ½ | dl | kuumaa kauramaitoa |
2 | rkl | vegaanista margariinia |
1 | tl | suolaa |
Paistamiseen: | ||
3 | rkl | vegaanista margariinia |
Lisäksi: | ||
merilevämätiä | ||
tillisilppua | ||
sipulisilppua | ||
kurkkusalaattia | ||
kauraranskankermavalmistetta |
Valmistusohje
-
Mittaa kauraranskankerma ja kauramaito kulhoon, liuota joukkoon hiiva ja sokeri sormilla sekoittaen, sekoita tattarijauhot puuharukalla joukkoon. Peitä kelmulla ja anna käydä yön yli viileässä.
-
Valmista jauheesta muusi, mikäli sitä ei ole muuten valmiina. Lisää taikinaan perunamuusi. Kuumenna kauramaito ja margariini, sekoita nämä taikinaan kuumana, mausta suolalla.
-
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla margariinissa paksuhkoja blinejä molemmin puolin. Tarjoa blinit kuumina vegaanisin päällystein, esimerkiksi merilevämädin, tilli- ja sipulisilpun, kurkkusalaatin ja kauraranskankerman kanssa.
Vinkki: Ei-vegaaniset blinit voit valmistaa tavallisella ranskankermalla ja maidolla ja käyttää margariinin tilalla voita.
Kommentoi reseptiä