Tuhti aamueväs tai tyylikäs iltapala. Herkkua sellaisenaan, uppomunien kanssa täydellistä.

Ainekset 8 lettua ja 4 uppomunaa annosta

Vohvelit:
4
dl
vettä
300
g
raakamakkaroita
rypsiöljyä paistamiseen
Uppomunat:
4
kananmunaa
l
vettä
1
rkl
merisuolaa
1
rkl
roseepippuria
½
dl
valkoviinietikkaa
Hollandaise-kastike:
5
kananmunan keltuaista
1
rkl
valkoviinietikkaa
250
g
kuumaa voisulaa
1
tl
sitruunamehua
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Ohje

Vohvelit:

 

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Niistä raakamakkaroista peukalonpään kokoisia nokareita taikinan joukkoon.

  3. Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi.

  4. Tarjoa lisukkeeksi uppomunia ja hollandaise-kastiketta.

Uppomunat:

  1. Riko kananmunat kahvikuppeihin käsittelyn helpottamiseksi.

  2. Mittaa vesi, suola ja etikka parin litran vetoiseen teräskattilaan.

  3. Kuumenna vesi poreilevaksi. Pyöräytä veden pintaan lusikalla pieni pyörre ja kumoa kananmuna kupista veteen. Anna kypsyä hiljalleen kiehuvassa vedessä 4-6 minuuttia.

  4. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta.

Hollandaise pikana:

  1. Mittaa keltuaiset, etikka ja suola sauvasekoittimen mentävään kulhoon.

  2. Kuumenna voi kiehuvaksi pannulla. Liruta kuuma voisula tasaisena nauhana keltuaisten joukkoon koneen käydessä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.