Nokkoscrepesnyytit

Nokkoscrepsinyytit
  • Mikäli teet crepesit Street food -tapahtumaan, tee taikinaa valmiiksi isoon vichypulloon / pulloihin.
  • Tee myös täyte valmiiksi, ota se mukaan kylmälaukussa.
  • Paista nokkoscrepesit tapahtumassa paikanpäällä.
  • Nokkoscrepesit ovat herkullista kasvisruokaa juuri paistettuna.
  • Valmista crepesit kesällä muurinpohjapannussa.
7-10 kpl pannu koosta riippuen
Taikina Lettu- ja Vohvelijauhoista:
1pssMyllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoja
dlvettä
1dlryöpättyä silputtua nokkosta
1/3tlvalkopippuria
½tlsuolaa
Taikina itse tehden:
dlkaurajuomaa tai maitoa
2munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsuolaa
1tlsokeria
1/3tlvalkopippuria
2rklrypsiöljyä tai voisulaa
1dlryöpättyä silputtua nokkosta
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Nokkostäyte:
200gruohosipuli- tai yrttituorejuustoa tai soijatuorejuustoa (creamy smooth)
1dlryöpättyä hienonnettua nokkosta
1nippukesäsipulinvarsia tai ruohosipulia
1/3tlvalkopippuria
½-1tlsuolaa
Lisäksi:
nyyttien sulkemiseen cocktailtikkuja

Valmistusohje

Vispaa lettu- ja vohvelijauhoseos veteen tasaiseksi taikinaksi ilman nokkosia. Anna turvota.

Tai tee taikina alusta alkaen, mittaa munat ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa joukkoon jauhot sekä suola, sokeri ja rasva. Anna turvota hetki tai sen aikaa, kun valmistelet täytteet.

Ryöppää nokkosia (n. 1 litra tuoreita pieniä) kuumassa vedessä muutama sekunti eli hyvin lyhyt aika. Hienonna nokkoset ja sekoita niistä puolet lettutaikinan joukkoon. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet, siihen tulee mukaan myös toinen puoli ryöpätyistä nokkosista. Täyte saa jäädä hyvin paksuksi.

Paista letut ohuiksi crepeseiksi pienehköllä paistinpannulla molemmin puolin. Kesällä voit paistaa isolla muurinpohjapannulla useita crepesejä kerrallaan.

Laita n. 1 rkl täytettä jokaisen jäähtyneen crepesin keskelle. Nosta crepesien reunat ylös suppuun niin, että letuista syntyy ikään pieniä nyyttejä (kuin sipuleita). Sulje nyytit cocktailtikuilla ja ruohosipulilla. Kun tarjoilet nyyttejä, kerro, että niissä on cocktailtikkuja nyyttien yläreunassa: ne poistetaan kun ruokaillaan sormin.

VINKKI: Voit tehdä nyyttien sijaan myös täytettyjä crepesirullia, jolloin tikkuja ei tarvita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)