Suolaiset vohvelit hortatäytteellä

Suolaiset vohvelit hortatäytteellä
1 t , josta valmisteluaika 10 min

Herkulliset vohvelit luonnonyrttitäytteellä syntyvät kätevimmin Myllyn Paras Pinaatti- tai Porkkanalettujauhoista. Mikäli et halua käyttää taikinaan voita tai margariinia (joilla syntyy rapein tulos), korvaa se 1 dl:lla kivennäisvettä tai kermaa.

Täytteeseen tulee runsaasti hortaa eli villiyrttejä. Helpointa on käyttää eniten vuohenputkea, joka on helposti tunnistettava ja jota on saatavilla runsain mitoin. Toiset sanovat vuohenputken maistuvan porkkanalle, toiset sellerille ja kolmannet korianterille. Mukaan kannattaa käyttää sileäreunaisia voikukan lehtiä, sillä ne eivät ole niin karvaita (kuten sahalaitaiset voikukan lehdet). Maustavina yrtteinä täytteessä on aavistuksen pippurisen siankärsämön nuoria lehtiä, voit käyttää myös nuoria poimulehden lehtiä, piharatamon lehtiä, nuoria maitohorsmia ja monia muita, kuten nuoria mustaherukan lehtiä, joka ei varsinaisesti ole villiyrtti, mutta joka antaa upeaa hedelmäistä aromia (tällöin limenmehua ei tarvita).

7-8 vohvelia
Vohvelitaikina:
2dlkivennäisvettä
2dlkermaa
1psMyllyn Paras Pinaattilettujauhoja
tai Porkkanalettujauhoja
½tlleivinjauhetta
100gvoi- tai margariinisulaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Hortatäyte:
½lluonnonyrttejä (nuoria vuohenputken lehtiä ja voikukan lehtiä sekä vähän siankärsämön varsia, maitohorsman varsia ja mustaherukan lehtiä tiiviiksi painettuna) 100 g
200granskankermaa
100gmaustamatonta tuorejuustoa
1-2tljuoksevaa hunajaa
n. ½tlyrttisuolaa
(vähän limemehua)

Valmistusohje

  1. Sekoita kivennäisvesi ja kerma kulhossa. Lisää lettujauhoseokseen ½ tl leivinjauhetta ja vatkaa seos nesteen joukkoon. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva. Anna taikinan turvota sen ajan, kun valmistelet hortatäytteen.

  2. Sekoita puhdistetut ja huuhdotut luonnonyrtit keskenään ja silppua terävällä veitsellä hienoksi. Sekoita luonnonyrttisilppu, ranskankerma ja tuorejuusto kulhossa. Mausta seos hunajalla, yrttisuolalla ja tarvittaessa limenmehulla. Maista sopiva maku, yrttiseoksen laatu vaikuttaa makuun.

  3. Kuumenna vohvelirauta kuumaksi. Paista sen jälkeen vohvelit vohveliraudalla keskilämmöllä. Sivele pannulle rasvaa ennen taikinan annostelua. Katso, että vohvelit eivät pala / mikäli vohveliraudassa on merkkivalo, näet sen avulla milloin vohveli on valmis.

  4. Tarjoile herkulliset vohvelit kuumina maistuvan hortatäytteen kanssa.

VINKKI: Kun luonnonyrttejä ei ole saatavilla, voit käyttää täytteeseen kasvatettuja tuoreita vihreitä yrttejä, joita on saatavilla ympäri vuoden.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)