Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaa on tunnettu pannukakustaan, joka eroaa tavanomaisesta pannarista sisältämällä manna- tai riisipuuroa. Jopa hääjuhlat on aloitettu entisaikaan tarjoamalla vieraille pala pannukakkua. Ahvenanmaan pannukakkua vaalitaan vieläkin paikallisena kansallisruokana. Tässä vaihtoehtona perinteisille puuroille on kauramannapuuro, jonka mukana hyvän maun lisäksi pannariin saadaan kuitua. Paista iso ohuehko pannari uunipellillä tai tee pienemmässä lasisessa uunivuoassa, näin pannukakusta tulee paksumpi.

uunipellillinen
Puuro:
1,4lmaitoa
2dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
tai Kauramannasuurimoita
Lisäksi taikinaan:
4munaa
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
¾dlsokeria
(1dlrusinoita)
½tlsuolaa
tlkardemummaa
(1tlkanelia)
tlvaniljasokeria
Tarjoiluun:
250gmarjoja

Valmistusohje

Valmista löysähkö mannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneeseen mannapuuroon muut pannukakun aineet. Kaada seos uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia kauniin väriseksi.

VINKKI: Pienemmässä lasisessa uunivuoassa valmistettuna pannukakusta tulee paksumpi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (13)

Munat ja sokeri kuuluu vaahdottaa. Aito ahvenanmaalainen pannari saa päälleen luumusoseen ja kermavaahdon.
ok
Siis mahtavaa oli, suosittelen!
Tosi hyvää.
Itse laittaisin enemmän kardemummaa tuohon.
Muistakaa kermavaahto!!!!!
Voispa Ahvenanmaalla maistaa tota, jos on aikaa! Kuulostaa nimittäin tosi herkulliselta!
Helppo, ja tuli HYVÄÄ.
Tämä on mahdottoman hyvä ohje, olen tehnyt jo monta pellillistä tällä ohjeella ja kaikki ovat kehuneet! Kiitos ihanasta ohjeesta :D
oli tosi hyvää

Pages