Haettu sivustolta 14.12.2024 Ahvenanmaan pannukakku Ahvenanmaan pannukakku Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi. 21 arviota Anna arviosi 14 kommenttia Sulje näkymä Katsele kokkausnäkymässä Valmisteluaika 20 min Kokonaisaika 50 min kasvisruokavalio (lakto-ovo) laktoositon R
Ahvenanmaa on tunnettu pannukakustaan, joka eroaa tavanomaisesta pannarista sisältämällä manna- tai riisipuuroa. Jopa hääjuhlat on aloitettu entisaikaan tarjoamalla vieraille pala pannukakkua. Ahvenanmaan pannukakkua vaalitaan vieläkin paikallisena kansallisruokana. Tässä vaihtoehtona perinteisille puuroille on kauramannapuuro, jonka mukana hyvän maun lisäksi pannariin saadaan kuitua. Paista iso ohuehko pannari uunipellillä tai tee pienemmässä lasisessa uunivuoassa, näin pannukakusta tulee paksumpi. Ainekset uunipellillinen annosta Puuro: 1,4 l maitoa 2 dl Myllyn Paras Mannasuurimoita tai Kauramannasuurimoita Lisäksi taikinaan: 4 munaa 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja ¾ dl sokeria (1 dl rusinoita) ½ tl suolaa 1½ tl kardemummaa (1 tl kanelia) 1½ tl vaniljasokeria Tarjoiluun: 250 g marjoja Ohje Valmista löysähkö mannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneeseen mannapuuroon muut pannukakun aineet. Kaada seos uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia kauniin väriseksi. VINKKI: Pienemmässä lasisessa uunivuoassa valmistettuna pannukakusta tulee paksumpi. Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Kokeile myös näitä reseptejä Kuva Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut Kuva Hunajainen pannukakku Kuva Omenapannukakku Letut ja pannarit: Katso kaikki reseptit
Kommentteja ja keskustelua CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse. Anonyymi kirjoitti 25.12.2023 - 13:19 Hyviä tuli! Vastaa Anonyymi kirjoitti 27.8.2013 - 09:26 Munat ja sokeri kuuluu vaahdottaa. Aito ahvenanmaalainen pannari saa päälleen luumusoseen ja kermavaahdon. Vastaa Anonyymi kirjoitti 29.6.2013 - 09:44 ok Vastaa Anonyymi kirjoitti 26.5.2013 - 17:59 Siis mahtavaa oli, suosittelen! Vastaa Anonyymi kirjoitti 26.5.2013 - 17:58 Tosi hyvää. Vastaa Anonyymi kirjoitti 2.3.2013 - 14:10 Itse laittaisin enemmän kardemummaa tuohon. Vastaa Anonyymi kirjoitti 4.5.2012 - 09:18 Muistakaa kermavaahto!!!!! Vastaa Anonyymi kirjoitti 4.5.2012 - 08:45 Voispa Ahvenanmaalla maistaa tota, jos on aikaa! Kuulostaa nimittäin tosi herkulliselta! Vastaa Anonyymi kirjoitti 11.12.2010 - 19:01 Helppo, ja tuli HYVÄÄ. Vastaa Anonyymi kirjoitti 30.3.2007 - 20:31 Tämä on mahdottoman hyvä ohje, olen tehnyt jo monta pellillistä tällä ohjeella ja kaikki ovat kehuneet! Kiitos ihanasta ohjeesta :D Vastaa Anonyymi kirjoitti 26.10.2006 - 12:46 oli tosi hyvää Vastaa Anonyymi kirjoitti 25.10.2006 - 17:01 aika hyvä Vastaa Anonyymi kirjoitti 11.8.2005 - 11:52 Perinteisemmän pannarin saat, kun laitat puuron ensin voidellulle leivinpaperile ja kaadat pannaritaikinan päälle ja uuniin. Tarjoillaan kermavaahdon ja luumuhillon kanssa. Vastaa Anonyymi kirjoitti 11.6.2004 - 17:40 Todella hyvän makuista ja helppoa valmistaa! Kannattaa kokeilla! ~Leipuri~ Vastaa Näytä lisää kommentteja (14)
Anonyymi kirjoitti 27.8.2013 - 09:26 Munat ja sokeri kuuluu vaahdottaa. Aito ahvenanmaalainen pannari saa päälleen luumusoseen ja kermavaahdon. Vastaa
Anonyymi kirjoitti 4.5.2012 - 08:45 Voispa Ahvenanmaalla maistaa tota, jos on aikaa! Kuulostaa nimittäin tosi herkulliselta! Vastaa
Anonyymi kirjoitti 30.3.2007 - 20:31 Tämä on mahdottoman hyvä ohje, olen tehnyt jo monta pellillistä tällä ohjeella ja kaikki ovat kehuneet! Kiitos ihanasta ohjeesta :D Vastaa
Anonyymi kirjoitti 11.8.2005 - 11:52 Perinteisemmän pannarin saat, kun laitat puuron ensin voidellulle leivinpaperile ja kaadat pannaritaikinan päälle ja uuniin. Tarjoillaan kermavaahdon ja luumuhillon kanssa. Vastaa
Anonyymi kirjoitti 11.6.2004 - 17:40 Todella hyvän makuista ja helppoa valmistaa! Kannattaa kokeilla! ~Leipuri~ Vastaa
Parhaat blinit Uusi Jouluinen juustokakku Uusi Vuohenjuusto & porkkanalaatikko -joulutortut Bataatti-porkkanalaatikko