Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut

Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut
noin 8 kpl isoa paksua tai noin 25 pientä pannukakkua
Taikina:
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tlsuolaa
1rklleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
2munaa
2rklsokeria
dlmaitoa
dlpiimää
2rklmargariini- tai voisulaa
Paistamiseen:
margariini- tai voisulaa
Lisäksi:
hunajaa tai vaahterasiirappia, kermavaahtoa

Valmistusohje

Mittaa vehnäjauhot ja hiivaleipäjauhot pieneen kulhoon.

Sekoita joukkoon suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Sekoita kuivat aineet tasaiseksi.

Riko munat yksitellen lasin kautta isoon kulhoon.

Lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Vispaa vaahtoon puolet jauhoseoksesta ja maito.

Vispaa joukkoon loppu jauhoseos, piimä ja margariini- tai voisulaa niin, että saat paksun pannaritaikinan.

Kuumenna munakas- tai blinipannu ensin kunnolla. Perinteinen lettupannu kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakun paksuuteen ei näin päästä.

Sipaise pannu tai lettupannun syvennykset rasvalla, laske sen jälkeen levyä pienemmälle, jotta sokeri ei saa väriä.

Annostele taikinaa pannulle paksusti (n. 1 cm).

Paista pannukakut hitaasti molemmin puolin.

Tarjoile pannukakut juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Kuohkeat amerikkalaiset porkkanapannukakut

Tee kuten edellä, mutta käytä maidon tilalla porkkanamehua ja lisää taikinaan 2 dl hienoa porkkanaraastetta.

Vispaa muna-sokerivaahtoon puolet jauhoseoksesta ja 1½ dl porkkanamehua.

Lisää taikinaan 2 dl hienoa porkkanaraastetta (2 kpl isoa porkkanaa).

Vispaa joukkoon loppu jauhoseos ja 1½ dl piimää ja 2 rkl margariini- tai voisulaa.”

Kuohkeat amerikkalaiset suklaapannukakut

Tee kuten edellä, mutta lisää jauhoihin 2 rkl tummaa kaakaojauhetta  ja 50 g rouhittua tummaa suklaata.

Sekoita jauhoihin 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata.

Vispaa muna-sokerivaahtoon puolet jauhoseoksesta ja 1½ dl maitoa.

Vispaa joukkoon loppu jauhoseos ja 1½ dl piimää ja 2 rkl margariini- tai voisulaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)