Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut

Taikina: | ||
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1½ | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
⅓ | tl | suolaa |
1 | rkl | leivinjauhetta |
1 | tl | vaniljasokeria |
2 | munaa | |
2 | rkl | sokeria |
1½ | dl | maitoa |
1½ | dl | piimää |
2 | rkl | margariini- tai voisulaa |
Paistamiseen: | ||
margariini- tai voisulaa | ||
Lisäksi: | ||
hunajaa tai vaahterasiirappia, kermavaahtoa |
Valmistusohje
Mittaa vehnäjauhot ja hiivaleipäjauhot pieneen kulhoon.
Sekoita joukkoon suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita kuivat aineet tasaiseksi.
Riko munat yksitellen lasin kautta isoon kulhoon.
Lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Vispaa vaahtoon puolet jauhoseoksesta ja maito.
Vispaa joukkoon loppu jauhoseos, piimä ja margariini- tai voisulaa niin, että saat paksun pannaritaikinan.
Kuumenna munakas- tai blinipannu ensin kunnolla. Perinteinen lettupannu kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakun paksuuteen ei näin päästä.
Sipaise pannu tai lettupannun syvennykset rasvalla, laske sen jälkeen levyä pienemmälle, jotta sokeri ei saa väriä.
Annostele taikinaa pannulle paksusti (n. 1 cm).
Paista pannukakut hitaasti molemmin puolin.
Tarjoile pannukakut juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.
Kuohkeat amerikkalaiset porkkanapannukakut
Tee kuten edellä, mutta käytä maidon tilalla porkkanamehua ja lisää taikinaan 2 dl hienoa porkkanaraastetta.
Vispaa muna-sokerivaahtoon puolet jauhoseoksesta ja 1½ dl porkkanamehua.
Lisää taikinaan 2 dl hienoa porkkanaraastetta (2 kpl isoa porkkanaa).
Vispaa joukkoon loppu jauhoseos ja 1½ dl piimää ja 2 rkl margariini- tai voisulaa.”
Kuohkeat amerikkalaiset suklaapannukakut
Tee kuten edellä, mutta lisää jauhoihin 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata.
Sekoita jauhoihin 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata.
Vispaa muna-sokerivaahtoon puolet jauhoseoksesta ja 1½ dl maitoa.
Vispaa joukkoon loppu jauhoseos ja 1½ dl piimää ja 2 rkl margariini- tai voisulaa.
Kommentoi reseptiä