Hunajainen pannukakku

Hunajainen pannukakku

Pannari on ehdottomasti parasta heti tuoreena! Pannari täyttää vatsan hyvällä maulla fiksusti, ei tule esim. lisäaineita, eikä tee mieli karkkia. Pannaritaikina ei saa olla liian paksua, muuten lopputuloksestakin tulee tönkkö ja paksu. Voit halutessasi korvata osan erikoisvehnäjauhoista ohrajauhoilla (esim. 3½ dl erikoisvehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja). Hunajainen maku sopii hunajan ystäville, sen voi jättää halutessaan pois. Hunajan saa juoksevaksi mikrossa (vain hetki). Ole tarkkana, että et paista pannaria liian kauan, sillä tumma pannari on kuivaa. 

iso uunipellillinen
1lmaitoa (myös rasvaton tai laktoositon sopii)
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3kananmunaa
n.3rkljuoksevaa hunajaa
½tlsuolaa
Päälle paiston lopulla:
n.½dlhunajaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan tai manteli- tai kookosmaitoon. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 20 min. Valuta tässä vaiheessa pannarin pinnalle (juoksevaa) hunajaa. Jatka paistamista viisi minuuttia eli pinta saa jäädä vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa. Tarjoile sellaisenaan, vaahdotetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen ja/tai marjojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hunajaista!