Paras pannukakku

- Pannukakku on monen lapsiperheen suosikkivälipala. Lukemattomissa suomalaisissa lounasravintoloissa torstain suosikkiateria on edelleen hernekeitto ja pannari.
- Tällä takuuvarmalla reseptillä teet ihanan kuohkean pannukakun, joka maistuu kaikille!
- Moni nauttii pannukakun aina hillon ja kermavaahdon kanssa. Vaihtoehtoisia, hieman terveellisempiä mutta silti herkullisia lisukkeita ovat erimerkiksi marjat, hunaja ja vaniljalla maustettua rahka.
- Pannukakku on ehdottomasti parasta tuoreena! Kun paistat pannukakkua, ole tarkkana, ettei sen pinta pääse tummumaan liikaa uunissa. Tummapintainen pannukakku maistuu helposti kuivalta.
Taikina: | ||
1 | l | maitoa |
4 | kpl | kananmunaa |
1 | dl | sokeria |
1 1/2 | tl | suolaa |
5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
50 | g | voita |
Valmistusohje
-
Vatkaa ensin kevyesti munat ja sokeri. Lisää suola ja maito ja lopuksi jauhot pienissä erissä.
-
Lisää taikinan joukkoon sulatettu margariini tai voi. Voit myös laittaa rasvan pieninä nokareina pannukakkutaikinan pinnalle.
-
Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan.
-
Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla.
-
Kypsennä 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 25 min ajan.
-
Tarjoa pannukakku lämpimänä tai kylmänä marjojen ja hunajan kanssa. Myös kermavaahto ja vaniljasokerilla maustettu rahka sopivat ihanasti pannarin seuraksi!
VINKKI! Voit halutessasi korvata pannukakkutaikinan maidon erilaisilla maitojuomilla, kuten manteli- tai kookosmaidolla. Käytä tällöin maidon asemasta 1 l maitojuomaa.
Kommentit (38)
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä