Paras pannukakku

Pannukakku
40 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Pannukakku on monen lapsiperheen suosikkivälipala. Lukemattomissa suomalaisissa lounasravintoloissa torstain suosikkiateria on edelleen hernekeitto ja pannari.
  • Tällä takuuvarmalla reseptillä teet ihanan kuohkean pannukakun, joka maistuu kaikille! 
  • Moni nauttii pannukakun aina hillon ja kermavaahdon kanssa. Vaihtoehtoisia, hieman terveellisempiä mutta silti herkullisia lisukkeita ovat erimerkiksi marjat, hunaja ja vaniljalla maustettua rahka. 
  • Pannukakku on ehdottomasti parasta tuoreena! Kun paistat pannukakkua, ole tarkkana, ettei sen pinta pääse tummumaan liikaa uunissa. Tummapintainen pannukakku maistuu helposti kuivalta.

 

uunipellillinen, 12 isoa palaa
Taikina:
1lmaitoa
4kplkananmunaa
1dlsokeria
1 1/2tlsuolaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
50gvoita

Valmistusohje

  1. Vatkaa ensin kevyesti munat ja sokeri. Lisää suola ja maito ja lopuksi jauhot pienissä erissä.

  2. Lisää taikinan joukkoon sulatettu margariini tai voi. Voit myös laittaa rasvan pieninä nokareina pannukakkutaikinan pinnalle.

  3. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. 

  4. Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla.

  5. Kypsennä 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 25 min ajan.

  6. Tarjoa pannukakku lämpimänä tai kylmänä marjojen ja hunajan kanssa. Myös kermavaahto ja vaniljasokerilla maustettu rahka sopivat ihanasti pannarin seuraksi! 

VINKKI! Voit halutessasi korvata pannukakkutaikinan maidon erilaisilla maitojuomilla, kuten manteli- tai kookosmaidolla. Käytä tällöin maidon asemasta 1 l maitojuomaa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (40)

Tämä on todellakin maailman paras pannari , olen tehnyt monta kertaa ystävillenikin. He ovat ottaneet ohjeen myös omaksensa. Kotikokki Valkeakoskelta.
En juuri ohjeita noudata katson paistoajan .mutta leivinuunissa ei oo mittaria jos sillä paistan ja riipuu jos on koivupuita on kuumempi nyt laitoin uunipuuron katsoin vähän minkä verran tulee mitäkin.
Hyvä maku, oikea koostumus, kauniisti kohonnut, eli erinomainen pannari. Oman uuninsa tuntemalla onnistuu paistaminenkin.
Tuli hyvä pannari ohjeella!
Sokeria liikaa ja suolaakin voi olla vähemmän vajaa puolet reseptin määrästä varmaan riittäisi.
Tosi hyvä kuplikomeasti
Todella hyvin maistuva ja kauniisti 'kuplinut' pannari tuli reseptinne mukaan
Mielettömän paljon sokeria, 1dl - tulee omaan makuuni liian makeaa. Suolaa teelusikoina sama kuin sokeria ruokalusikoina toimii itselläni. Eli 1,5-2 rkl sokeria.
Samaa mielipidettä, mutta meillä ei käytetä sokeria lainkaan. Kaikki omat hillot on pakastettu sokerittomana ja niihin laitetaan sokeria juuri kun sulavat. Suolaa en käytä omissa ruoissa lainkaan, sitä saa aivan liikaa kaupasta ostetuissa ruoissa ja leivässä , yms.
Tosi hyvä!❤️

Pages