Paras pannukakku

Pannukakku
40 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Pannukakku on monen lapsiperheen suosikkivälipala. Lukemattomissa suomalaisissa lounasravintoloissa torstain suosikkiateria on edelleen hernekeitto ja pannari.
  • Tällä takuuvarmalla reseptillä teet ihanan kuohkean pannukakun, joka maistuu kaikille! 
  • Moni nauttii pannukakun aina hillon ja kermavaahdon kanssa. Vaihtoehtoisia, hieman terveellisempiä mutta silti herkullisia lisukkeita ovat erimerkiksi marjat, hunaja ja vaniljalla maustettua rahka. 
  • Pannukakku on ehdottomasti parasta tuoreena! Kun paistat pannukakkua, ole tarkkana, ettei sen pinta pääse tummumaan liikaa uunissa. Tummapintainen pannukakku maistuu helposti kuivalta.

 

uunipellillinen, 12 isoa palaa
Taikina:
1lmaitoa
4kplkananmunaa
1dlsokeria
1 1/2tlsuolaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
50gvoita

Valmistusohje

  1. Vatkaa ensin kevyesti munat ja sokeri. Lisää suola ja maito ja lopuksi jauhot pienissä erissä.

  2. Lisää taikinan joukkoon sulatettu margariini tai voi. Voit myös laittaa rasvan pieninä nokareina pannukakkutaikinan pinnalle.

  3. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. 

  4. Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla.

  5. Kypsennä 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 25 min ajan.

  6. Tarjoa pannukakku lämpimänä tai kylmänä marjojen ja hunajan kanssa. Myös kermavaahto ja vaniljasokerilla maustettu rahka sopivat ihanasti pannarin seuraksi! 

VINKKI! Voit halutessasi korvata pannukakkutaikinan maidon erilaisilla maitojuomilla, kuten manteli- tai kookosmaidolla. Käytä tällöin maidon asemasta 1 l maitojuomaa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Tuli tosi hyvää!
Testattu ja tuli mahottoman hyvvää!
Jos voin laittaa kokkareina taikinan päälle sitä kannattaa silloin tällöin levitää siveltimellää jotta taikinaan ei tule vaaleita läikkiä ja epäpaistettuja täpliä. Muuten hyvä resepti!!
Täydellinen tuli! :)
Ihan hyvä peruspannukakku, jauhoja tuli 6 dl ja ensi kerralla pistäisin vähemmän sokeria. Liian makeaa tuli.
Turvota taikinaa 1-2 tuntia huoneenlämmössä. Paistoaika 35 minuuttia uunin keskitasolla. 6 kananmunaa, 1,5 desiä sokeria, 2 teelusikallista vanilijasokeria. Näin itse tätä teen, ja hyvää tulee:)
Paistoaika 30 minuuttia, niin tulee hyvä.
Voiko pakastaa?
Pannukakkuja voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mites kun tuossa videolla on karkea vehnäjauho -pussi ja ohjeessa erikoisvehnäjauhot?

Pages