Paras pannukakku

Pannukakku
40 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Pannukakku on monen lapsiperheen suosikkivälipala. Lukemattomissa suomalaisissa lounasravintoloissa torstain suosikkiateria on edelleen hernekeitto ja pannari.
  • Tällä takuuvarmalla reseptillä teet ihanan kuohkean pannukakun, joka maistuu kaikille! 
  • Moni nauttii pannukakun aina hillon ja kermavaahdon kanssa. Vaihtoehtoisia, hieman terveellisempiä mutta silti herkullisia lisukkeita ovat erimerkiksi marjat, hunaja ja vaniljalla maustettua rahka. 
  • Pannukakku on ehdottomasti parasta tuoreena! Kun paistat pannukakkua, ole tarkkana, ettei sen pinta pääse tummumaan liikaa uunissa. Tummapintainen pannukakku maistuu helposti kuivalta.

 

uunipellillinen, 12 isoa palaa
Taikina:
1lmaitoa
4kplkananmunaa
1dlsokeria
1 1/2tlsuolaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
50gvoita

Valmistusohje

  1. Vatkaa ensin kevyesti munat ja sokeri. Lisää suola ja maito ja lopuksi jauhot pienissä erissä.

  2. Lisää taikinan joukkoon sulatettu margariini tai voi. Voit myös laittaa rasvan pieninä nokareina pannukakkutaikinan pinnalle.

  3. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. 

  4. Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla.

  5. Kypsennä 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 25 min ajan.

  6. Tarjoa pannukakku lämpimänä tai kylmänä marjojen ja hunajan kanssa. Myös kermavaahto ja vaniljasokerilla maustettu rahka sopivat ihanasti pannarin seuraksi! 

VINKKI! Voit halutessasi korvata pannukakkutaikinan maidon erilaisilla maitojuomilla, kuten manteli- tai kookosmaidolla. Käytä tällöin maidon asemasta 1 l maitojuomaa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (31)

Tosi hyvä!❤️
Tämä resepti ei kyllä toimi. Sisältä jää puuromaiseksi vaikka kuinka paistaa. Oli uunissa ylä-alalämpö 40min eikä pinta kestänyt enempää. Maku oli hyvä.
Meillä oli toisin
Poika totesi, ettei ole ikinä saanut näin hyvää pannaria. Simppeli ohje, ”kupli” hienosti uunissa, maistui viimeistä palaa myöten.
Tosi hyvä!
Tosi hyvää tuli! Tein puolikkaan määrän sellaseen pikkupeltiin. Nam!!
kyllä oli hyvä ohje tein tätä ekan kerran ja hyvin onnistui, ei tullut yhtään liian makeaa vaan juuri TÄYDELLISTÄ! Suosittelen tätä muillekkin
Oil tosi hyvä pannukakku! Kaikille maistui tosi hyvin.
Olipa hyvä pannari, kun vaihdoin maidon kookosmaitoon ja tarjoilin vadelmien ja hunajan/vaahterasiirapilla kanssa.
Ehdottomasti liian makea. Jäi myös raa’aksi kiertoilmalla 200 asteessa.

Pages