Paras pannukakku

Pannukakku
40 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Pannukakku on monen lapsiperheen suosikkivälipala, ja lukemattomissa suomalaisissa työpaikkaruokaloissa torstain suosikkiateria on edelleen hernekeitto ja pannari.
  • Tällä takuuvarmalla reseptillä teet ihanan kuohkean pannarin, joka maistuu kaikille! 
  • Moni nauttii pannukakun aina hillon ja kermavaahdon kanssa.
  • Vaihtoehtoisia, hieman terveellisempiä mutta silti herkullisia lisukkeita ovat erimerkiksi marjat, hunaja ja vaniljalla maustettua rahka. 
  • Pannukakku on ehdottomasti parasta tuoreena! Kun paistat pannukakkua, ole tarkkana, ettei sen pinta pääse tummumaan liikaa uunissa, sillä tummapintainen pannukakku maistuu helposti kuivalta.

 

uunipellillinen, 12 isoa palaa
Taikina:
1lmaitoa
4kplkananmunaa
1dlsokeria
1 1/2tlsuolaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
50gvoita

Valmistusohje

Vatkaa ensin kevyesti munat ja sokeri. Lisää suola ja maito ja lopuksi jauhot pienissä erissä.

Lisää taikinan joukkoon sulatettu margariini tai voi. Voit myös laittaa rasvan pieninä nokareina pannukakkutaikinan pinnalle.

Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. 

Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla.

Kypsennä 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 25 min ajan.

Tarjoa lämpimänä tai kylmänä marjojen ja hunajan kanssa. Myös kermavaahto ja vaniljasokerilla maustettu rahka sopivat ihanasti pannarin seuraksi! 

VINKKI! Voit halutessasi korvata pannukakkutaikinan maidon erilaisilla maitojuomilla, kuten manteli- tai kookosmaidolla. Käytä tällöin maidon asemasta 1 l maitojuomaa,

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tuli oikein hyvää, vaikka maitoa ei ollut kaapissa kuin 1dl verran. Oli korvattava 9dl vedellä. 1rkl vaniljasokeria lisäsin tavalliseen sokeriin myös. Jauhoja sai laittaa 6dl. Lisäksi noin alhaalla paistoon meni aikaa 35min. Voita ehdottomasti!
Helppo ja tosi hyvä!!!
Jos käytät uunin toiseksi alinta tasoa jää vaaleaksi päältä.
Meni aivan pilalle oatly-kauramaidolla, jäi sisältä raa'aksi ja maistui pahalle.