Pannukakku on monen lapsiperheen suosikkivälipala. Lukemattomissa suomalaisissa lounasravintoloissa torstain suosikkiateria on edelleen hernekeitto ja pannari.

Tällä takuuvarmalla reseptillä teet ihanan kuohkean pannukakun, joka maistuu kaikille! 

Moni nauttii pannukakun aina hillon ja kermavaahdon kanssa. Vaihtoehtoisia, hieman terveellisempiä mutta silti herkullisia lisukkeita ovat erimerkiksi marjat, hunaja ja vaniljalla maustettua rahka. 

Pannukakku on ehdottomasti parasta tuoreena! Kun paistat pannukakkua, ole tarkkana, ettei sen pinta pääse tummumaan liikaa uunissa. Tummapintainen pannukakku maistuu helposti kuivalta.

 

Ainekset uunipellillinen, 12 isoa palaa annosta

Taikina:
1
l
maitoa
4
kpl
kananmunaa
1
dl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
50
g
voita

Ohje

  1. Vatkaa ensin kevyesti munat ja sokeri. Lisää suola ja maito ja lopuksi jauhot pienissä erissä.

  2. Lisää taikinan joukkoon sulatettu margariini tai voi. Voit myös laittaa rasvan pieninä nokareina pannukakkutaikinan pinnalle.

  3. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. 

  4. Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla.

  5. Kypsennä 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 25 min ajan.

  6. Tarjoa pannukakku lämpimänä tai kylmänä marjojen ja hunajan kanssa. Myös kermavaahto ja vaniljasokerilla maustettu rahka sopivat ihanasti pannarin seuraksi! 

VINKKI! Voit halutessasi korvata pannukakkutaikinan maidon erilaisilla maitojuomilla, kuten manteli- tai kookosmaidolla. Käytä tällöin maidon asemasta 1 l maitojuomaa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.