Omena pannukakku

Omena pannukakku

Tässä tummista jauhoista ja leseistä tehty omenapannari.

Pannari sopii nälästä riippuen korvaamaan ruokaa illalla, tai nälkäiselle
nuorisolle välipalaksi sekä tietysti kaikille jälkiruoaksi.

Pannaritaikinan on hyvä turvota jonkin aikaa (ainakin vartti – 2 tuntia),
jotta sille tulee hyvä rakenne.

Laktoosittomalla maitojuomalla saat pannarista laktoosittoman.

iso uunipellillinen
8dl(rasvatonta / laktoositonta) maitoa
2dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
2dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
½dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
3kananmunaa
(2-3rkltummaa sokeria)
1tlkardemummaa
½tlsuolaa
Omenapannarin päälle:
6-7hapokasta pientä omenaa
½-1tlkanelia
2-3rklhunajaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset
keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan
maitojuomaan. Annan taikinan turvota kunnes uuni on lämmin. Kaada taikina
voidellulle leivinpaperille uunipellille.

Levitä taikinan päälle ohuita omenaviipaleita yhteen
kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja valuta juoksevaa hunajaa (jos ei ole,
lämmitä hunajaa varovasti mikrossa).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi
alimmalla tasolla n. 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.
Tarjoile sellaisenaan, (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai rahkan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)