Vadelma-herukkapannari

Vadelma-herukkapannari

Herukoiden käytössä tarvitaan välillä
kekseliäisyyttä. Herukat sopivat muun muassa pannareihin.

Pannarista on tässä tehty myös ruokaisampi, taikinassa on
paljon proteiinia eli siihen on lisätty rahkaa.

Makua pehmentää tarjoiltaessa jäätelö, vaniljakastike tai
kermavaahto.

uunipellillinen
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2dlmaitorahkaa (1 tlk)
3munaa
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita
2tlleivinjauhetta
2rkl(tummaa) sokeria tai hunajaa
½tlsuolaa
1tlkardemummaa
1tlvaniljasokeria
Päälle:
3dlpunaherukoita, mustikoita tai omenaviipaleita
4dlvadelmia
½dl(tummaa) sokeria tai hunajaa

Valmistusohje

Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna
taikinan turvota puolisen tuntia. Laita uuni lämpenemään. Vuoraa leivinpaperilla
iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina ja
ripottele pannukakun päälle marjat/ohuet hedelmäviipaleet. Paista 200-asteisen
uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi. Ripottele kypsälle
marjapannarille sokeria tai valuta päälle hunajaa.

Tarjoile sellaisenaan tai sokerin/hunajan ja kermavaahdon
kera.

VINKKI: Kokeile pannaria myös muilla
marjoilla tai vadelmilla + ohuilla persikkaviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

nami nami
Maukasta, mutta marjat tekivät "reikiä" pannariin.