Vadelma-herukkapannari

Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

Vadelma-herukkapannari

Herukoiden käytössä tarvitaan välillä kekseliäisyyttä. Herukat sopivat muun muassa pannareihin. Pannarista on tässä tehty myös ruokaisampi, taikinassa on paljon proteiinia eli siihen on lisätty rahkaa. Makua pehmentää tarjoiltaessa jäätelö, vaniljakastike tai kermavaahto.

uunipellillinen
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2dlmaitorahkaa (1 tlk)
3munaa
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Kauramannasuurimoita
2tlleivinjauhetta
2rkl(tummaa) sokeria tai hunajaa
½tlsuolaa
1tlkardemummaa
1tlvaniljasokeria
Päälle:
3dlpunaherukoita, mustikoita tai omenaviipaleita
4dlvadelmia
½dl(tummaa) sokeria tai hunajaa

Valmistusohje

Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Laita uuni lämpenemään. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina ja ripottele pannukakun päälle marjat/ohuet hedelmäviipaleet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi. Ripottele kypsälle marjapannarille sokeria tai valuta päälle hunajaa. Tarjoile sellaisenaan tai sokerin/hunajan ja kermavaahdon kera.

VINKKI: Kokeile pannaria myös muilla marjoilla tai vadelmilla + ohuilla persikkaviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

nami nami
Maukasta, mutta marjat tekivät "reikiä" pannariin.