Herukoiden käytössä tarvitaan välillä kekseliäisyyttä, ne sopivat muun muassa pannareihin.

Pannarista on tässä tehty myös ruokaisampi, taikinassa on paljon proteiinia eli siihen on lisätty rahkaa.

Makua pehmentää tarjoiltaessa jäätelö, vaniljakastike tai kermavaahto.

Ainekset uunipellillinen annosta

5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2
dl
maitorahkaa (1 tlk)
3
munaa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
(tummaa) sokeria tai hunajaa
½
tl
suolaa
1
tl
kardemummaa
1
tl
vaniljasokeria
Päälle:
3
dl
punaherukoita, mustikoita tai omenaviipaleita
4
dl
vadelmia
½
dl
(tummaa) sokeria tai hunajaa

Ohje

  1. Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Laita uuni lämpenemään.

  2. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina ja ripottele pannukakun päälle marjat/ohuet hedelmäviipaleet.

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi. Ripottele kypsälle marjapannarille sokeria tai valuta päälle hunajaa.

  4. Tarjoile sellaisenaan tai sokerin/hunajan ja kermavaahdon kera.

VINKKI: Kokeile pannaria myös muilla marjoilla tai vadelmilla + ohuilla persikkaviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.