Helppo ja hyvä vohvelitaikina

1 t , josta valmisteluaika 40 min
- Vohvelitaikinan voi tehdä helposti itse tai käyttämällä valmista Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoseosta.
- Vohvelitaikinassa kannattaa käyttää kivennäisvettä.
- Vohveleita voi tarjota niin makeana jälkiruokana kuin kevyenä suolaisena ateriana.
- Parhaita makeita täytteitä ovat esimerkiksi vaahterasiirappi, jäätelö tai kermavaahto ja marjat tai kuutioidut hedelmät.
- Suolaisen täytteen saat helposti yhdistämällä vaikkapa tuorejuustoa ja katkarapuja tai silputtua lohta.
8-10 kpl paksuudesta riippuen
3 | munaa | |
4 | dl | maitoa |
1 | dl | kivennäisvettä |
4 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
½ | tl | suolaa |
1 | tl | vaniljasokeria |
2 | rkl | sokeria |
50-100 | g | voisulaa tai kermaa |
Valmistusohje
-
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
-
Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina suolaisten tai makeiden täytteiden kera.
VINKKI: Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä tai kevyt kookosmaitoa. Voit valmistaa vohvelit kätevästi myös Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoilla (vähälaktoosinen).Yhdestä pussista valmistat n. 8 rapeaa vohvelia. Mittaa kulhoon 3 dl kivennäisvettä ja 2 dl kermaa. Vispaa sekaan pussillinen Lettu- ja Vohvelijauhoja. Paista vohvelipannulla.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (181)
Hyviä tuli!
todella hyvä
Todella hyvä resepti, ollut jo pitkään käytössä. Sen verran on eroa että vichy laitetaan vasta juuri ennen paistamista.
Tämä on hyvä vinkki. Olen huomannut että kivennäisvettä käyttämällä vohveleita tulee kuohkeampia, mutta miettinyt että eikö kivennäisvesi väljähdy taikinan turpoamisen aikana. Jatkossa kokeilen lisätä kivennäisveden myöhemmin.
Todella hyvä taikina, tein sen juuri ohjeiden mukaan. Helppo käsitellä taikinaa, joskus taikina on meinannut tarttua rautaan kiinni, mutta tällä ohjeella ei.
Oikein onnistunut taikina! Helppo paistaa!
Jes. Olipa hyviä. 13 kpl. Ja kaikki syöty.
Terveisin Arja
Tämä todellakin oli helppo ja erittäin toimiva. Meni arkistoon samantien.
Hyvä resepti.
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä