Vohvelit

Vohvelit

Vohvelitaikinan voi tehdä helposti itse tai kayttämällä valmista Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoseosta. Vohvelin täyte voi olla suolainen (katkaravut, kinkut) tai makea (marjat, hedelmät, hillot, rahkat).

8-10 kpl paksuudesta riippuen
3munaa
4dlmaitoa
1dlkivennäisvettä
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
½tlsuolaa
1tlvaniljasokeria
2rklsokeria
50-100gvoisulaa tai kermaa

Valmistusohje

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

VINKKI: Vähälaktoosisia vohveleita saa käyttämällä vähälaktoosista kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä tai kevyt kookosmaitoa. Voit valmistaa vohvelit kätevästi myös Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoilla (vähälaktoosinen).Yhdestä pussista valmistat n. 8 rapeaa vohvelia. Mittaa kulhoon 3 dl kivennäisvettä ja 2 dl kermaa. Vispaa sekaan pussillinen Lettu- ja Vohvelijauhoja. Paista vohvelipannulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (167)

Tää on niin sairaan hyvää ja mun äitikin sano, että parasta mitä olen saanut :) Mä tein ne iskän kanssa T. Saana 9v..... ;)
On kyllä aivan mahtava resepti! Nam nam
Tosi hyvä resepti.
Hyvä ohje, toimii vichyllä ja ilman. Nam!
Todella hyvä resepti!
On kyllä paras vohveliohje, tykkään!
Paras resepti.
Täydellisiä.
Onnistuneita vohveleita tuli tällä reseptillä. :-)
Pidin letusta paljon! Pitää tehdä usein lettuja. Nam nam nam pitää ihan kehua! T: Saanu 8 v.

Pages