Blinit

Blinit
  • Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan voi seuraavana iltana herkutella.
  • Tattarijauhot antavat blineille alkuperäisen venäläisen maun.
  • Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin.
  • Voit valmistaa blineistä bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.
noin 10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1kananmunan keltuainen
1kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (53)

Hyvä resepti, kun pelkkää tattarijauhoa.
Jauhojen määrä suhteessa nesteeseen on pienempi kuin useissa resepteissä. Riittääkö tosiaan 2dl? Täydellisen reseptin etsijä
Täytyy sanoa, etten ole tähän korkeaan ikääni mennessä koskaan saanut oikeita blinejä, korkeintaan jotain paksuja sitkeitä lettuja, joihin on sekoitettu tattarijauhoja sekaan! Nyt ymmärrän mikä blinien juju on: ihanan kuohkeita ja rapeita. Ei voi kuuna päivänä verrata lettuihin tai pannareihin. Blinipannu on paras, koska sillä saa juuri sopivan paksuisen ja kuitenkin kääntäessä koossa pysyvän blinin. Laitoin taikinan muhimaan aamulla ja viimeistelin ja paistoin illalla. Lisämaidon sijaan käytin kaljaa. Voisulana käytin itse kirkastamaani laktoositonta voita. Kun sipulin sijaan lisäkkeenä käyttää vihersipulia, ruoka sopii vehnättömänä ja laktoosittomana myös IBS:stä kärsiville (low-fodmap dieetti).
Valkuaisvaahtoa on suhteessa aivan liian paljon. Syntyvää "sufleeta" ei ole mitään mahdollista kääntää 13cm halkaisijan blinipannulla. Kun lisäsi reilusti maitoa ja jauhoja, lopulta pikkulettupannulla onnistuu paremmin. En tullut kokeilleeksi olisiko alkuperäinen taikina onnistunut pikkupannulla.
Tosi hyvää
Tuli sylki suuhun Ihanni varmasti hyvijä
Oikein hyviä blinejä, maku ja rakenne juuri täydelliset! Omaan taikinaani laitoin puolet kermaviiliä ja puolet maustamatonta jugurttia.
Huonoin kokeilemani bliniresepti!
Loistava resepti! Tuli juuri sopivasti happamia, kuohkeita blinejä. Ravintolassa olen joskus saanut vastaavia! ☺Annoin taikinan olla jääkaapissa yön yli ja lisäsin taikinaan vielä lorauksen vichyä lisää kuohkeutta antamaan. Paistoin kirkastetulla voilla ja tämän ansiosta ei palaneetkaan. Tällä reseptillä takuulla tehdään uudestaan!
Monta vuotta käytetty tätä reseptiä ja toimii vallan mainiosti! Vinkkinä täytteiksi: savuporomousse, katkarapumousse sekä feta-oliivimousse. Tee ensin perusmoussepohja: sekoita tuorejuustoa (esim. Philadelphia) paketti ja 1 dl vaahdoksi vatkattua kuohukermaa (tai maun mukaan) ja lisää makuainekset. Savuporomoussen teen hakkaamalla siivut veitsellä ihan pieneksi muruksi. Sekoitan ne moussepohjaan ja lisäksi vain mustapippuria myllystä sekä suolaa maun mukaan. Tosi hyvää ja helppoa!

Pages