Parhaat blinit

Blinit
1 t 35 min, josta valmisteluaika 1 t 15 min
  • Blineistä tulee parhaita, kun annat taikinan käydä rauhassa. Jos aika vain sallii, taikina kannattaakin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa sen nousta rauhassa jääkaapissa. 
  • Tattarijauhot antavat blineille alkuperäisen venäläisen maun.
  •  
  • Blinit kannattaa paistaa voissa. 
  • Tarjoa blinien kanssa täytteitä kauniissa kulhoissa. Voit valita esimerkiksi 1-2 seuraavista täytevaihtoehdoista - tai laittaa tarjolle kaikki eri vaihtoehdot!
  •  
    • - mätiä, smetanaa ja sipulia
    • - graavi- tai kylmäsavustettua lohta ja sipulia
    • - katkarapusalaattia
    • - sienisalaattia
    • - silputtua suolakurkkua
noin 10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1kananmunan keltuainen
1kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Valmistusohje

1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.

2. Anna blinitaikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä yön yli jääkaapissa.

3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

4. Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.

VINKKI! Voit valmistaa blineistä myös bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (61)

Mitä tarjota juomaksi blinien kanssa?
Millä voi korvata maidon/kermaviilin maidotonta rv noudattava?
Hei! Aamulla pälkähti päähän tehdä blinejä, kun oli aurinkoinen pakkaspäivä. Ei ollut kotona sellaisia aineksia, mistä yleensä olen tehnyt niitä. Ei piimää, ei jugurttia, viiliä. Ei tattarijauhoja. Maitoakin oli niukasti. Laitoin kulhoon vettä ehkä pari-kolme dl. Vesipannusta lisäsin kuumaa, jotta oli kuivahiivalle sopiva lämpötila. Lisäsin siis pussin kuivahiivaa, ripauksen sokeria hiivan ravinnoksi, muutaman kourallisen Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja ja vatkasin vispilällä paksun lettutaikinan vahvuiseksi. Peittelin taikinajuuren. Muutaman tunnin kuluttua tuoksui jo hapantaikinalle. Lisäsin kananmunan, suolaa, tilkan maitoa ja hieman lisää jauhoja. Otin ison valurautapannun esille ja voikimpaleen. Taikina pysyi muodossaan isossa pannussakin sen kokoisiksi blineiksi kuin halusin. Taikina jäi pannulla paksuksi ja olisi tullut noita tyynymäisiä kuohkeita blinejä, mutta tykkään ohuemmista ja levittelin laittokauhalla tai lusikalla niitä litteämmiksi. Paistoin hellan viitosella, toiseksi kuumimmalla. Hidasta oli paistelu, tuntui ettei ole kuumaa, mutta kääntelin niitä kauniin ruskeiksi. Nyt luinkin, että pitää paistaa hitaasti, jotta kypsyvät myös sisältä. Voita kului huomattavasti vähemmän kuin normaalissa letun paistossa. Kumma juttu! Johtuikohan siitä, että taikina oli veteen tehty? Blinien maku on tosi hyvä ja ovat hyvän värisiä. Olisivat kyllä kohonneet ihan pulleiksikin. Kokeilin pari jättää litistelemättä ja levittelemättä. Ei olisi uskonut, että niin vajaista aineista tehty oli taikina, kun olivat oikein hyviä blinejä. Näinkin voi hyviä blinejä saada aikaan. Tattarijauhojen maku nyt puuttuu, mutta muuten ihan ok. Heikinlaaksolainen kotikokki
Maidon ja jogurtin/ kermaviilin voi korvata esim. kaurapohjaisella juomalla ja kaurapohjaisella jogurtilla tai fraichella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko bulgarianjugurtin korvata piimällä?
Bulgarianjogurtin tai kermaviilin sijasta voi käyttää piimää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä
Hyvä resepti, kun pelkkää tattarijauhoa.
Jauhojen määrä suhteessa nesteeseen on pienempi kuin useissa resepteissä. Riittääkö tosiaan 2dl? Täydellisen reseptin etsijä
Täytyy sanoa, etten ole tähän korkeaan ikääni mennessä koskaan saanut oikeita blinejä, korkeintaan jotain paksuja sitkeitä lettuja, joihin on sekoitettu tattarijauhoja sekaan! Nyt ymmärrän mikä blinien juju on: ihanan kuohkeita ja rapeita. Ei voi kuuna päivänä verrata lettuihin tai pannareihin. Blinipannu on paras, koska sillä saa juuri sopivan paksuisen ja kuitenkin kääntäessä koossa pysyvän blinin. Laitoin taikinan muhimaan aamulla ja viimeistelin ja paistoin illalla. Lisämaidon sijaan käytin kaljaa. Voisulana käytin itse kirkastamaani laktoositonta voita. Kun sipulin sijaan lisäkkeenä käyttää vihersipulia, ruoka sopii vehnättömänä ja laktoosittomana myös IBS:stä kärsiville (low-fodmap dieetti).

Pages