Blinit

Blinit

Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan voi seuraavana iltana herkutella. Tattarijauhot antavat blineille alkuperäisen venäläisen maun. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin. Voit valmistaa blineistä bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.

noin 10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1kananmunan keltuainen
1kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (49)

Tosi hyvää
Tuli sylki suuhun Ihanni varmasti hyvijä
Oikein hyviä blinejä, maku ja rakenne juuri täydelliset! Omaan taikinaani laitoin puolet kermaviiliä ja puolet maustamatonta jugurttia.
Huonoin kokeilemani bliniresepti!
Loistava resepti! Tuli juuri sopivasti happamia, kuohkeita blinejä. Ravintolassa olen joskus saanut vastaavia! ☺Annoin taikinan olla jääkaapissa yön yli ja lisäsin taikinaan vielä lorauksen vichyä lisää kuohkeutta antamaan. Paistoin kirkastetulla voilla ja tämän ansiosta ei palaneetkaan. Tällä reseptillä takuulla tehdään uudestaan!
Monta vuotta käytetty tätä reseptiä ja toimii vallan mainiosti! Vinkkinä täytteiksi: savuporomousse, katkarapumousse sekä feta-oliivimousse. Tee ensin perusmoussepohja: sekoita tuorejuustoa (esim. Philadelphia) paketti ja 1 dl vaahdoksi vatkattua kuohukermaa (tai maun mukaan) ja lisää makuainekset. Savuporomoussen teen hakkaamalla siivut veitsellä ihan pieneksi muruksi. Sekoitan ne moussepohjaan ja lisäksi vain mustapippuria myllystä sekä suolaa maun mukaan. Tosi hyvää ja helppoa!
Jos tekee lettupannulla, niin blinejä tulee huomattavasti enemmän kuin 10 kpl. Tein kaksinkertaisen määrän taikinaa, että riittäisi enemmän kuin 2 kpl hlö ja nyt niitä tulee loputtomiin, varmaan 60 kpl......
Oli tosi hyvää.
Happamia pitää blinien ollakin, pannukakut on amerikkalaisten juttu. Lisäsin varovasti sekaan toisenkin valkuaisen vaahdon ja tulos oli entistäkin kuohkeampi!
Oli kiire, joten hiiva korvattiin leivinjauholla ja tattarijauhoa ei ollut, joten tilalle tuli vehnäjauhoja. Niin ja valkuaista en viitsinyt vatkata. Hyvää tuli silti, taidan kokeilla reseptiä ihan ohjeen mukaan tehtyä seuraavalla kerralla. Kommenteissa ollutta oluen lisäämistä voisi myös kokeilla, kuulostaa toimivalta.

Pages