Anna palautetta

Blinit

Blinit

Blinitaikinan annetaan käydä, eli kun tänään tekee taikinan voi seuraavana iltana herkutella. Tattarijauhot antavat blineille alkuperäisen venäläisen maun. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin. Voit valmistaa blineistä bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.

noin 10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1kananmunan keltuainen
1kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (47)

Uskomattoman hyvä resepti. Toi valon, lämmön ja kevään tänä lauantaiehtoona.
En ole ikinä tajunnut tehdä blinejä,vaikka joka kevät ohje on lehdissä.Nyt tein lauantaina niitä iltapalaksi ja ne olivat ihan mielettömän hyviä.Kasa hupeni ihan silmissä ja jopa murrosikäiset pojatkin söivät niitä.
Vaihteeksi blinit ohukaisten sijaan, maistuivat herkullisilta koko perheelle. T. perhe Vantaalta
Erinomainen Bliniresepti. Kuohkeat ja pinnaltaa rapeat blinit. Tärkeää käyttää suolatonta voita ja paistamisen aikana kun blini on käännetty vaella niitä edelleen voisulalla.
Namia!!
Olen syönyt joissakin ravintoloissa parempia. Samalla reseptillä sain edellisellä kerralla parempia. Vaatii kokemusta.
Bliniresepti oli todella hyvä!!! Pitkästä aikaa parhaiten onnistuneet blinit.
Jo kolmen uudenvuodenpäivän menu mätien kera... ja lapset nauttivat!!!
Paras resepti ikinä, tehty monta kertaa isollekin joukolle.
Blinit ovat löytäneet joulupöytäämme tämän reseptin pohjalta. Sopii myös sokerittomaan ruokavalioon, kun ei ole vehnäjauhoa ja sokerin korvaa hedelmäsokerilla.
Hyvin onnistuivat malttamattomalta reilun tunnin kohotuksella ja kuivahiivalla. Hyvä maku ja rakenne.
Tämä on lähinnä sitä ohjetta, jota mummoni teki. Hyvä. Leena m
Oluella saa kuohkeutta, lisää loppusuoralla. Osta kokonainen nyljetty mätimade torilta ajoissa. Pakasta mäti ja tee kalasta soppaa. Maksa on myös herkkua.
Joko en vaan osannut (olen vasta 50+ ikäinenkin) ruuanlaittoa harrastanut... Mutta olivatpa "happamia" ja väkeviä tällä ohjeella tekemäni blinit. En tee uudestaan!
Onneksi resepti löytyi täältä! Huomenna vieraita mökille ja blinijuhlat! Herkullinen resepti. Kiitos.
Hei, tein viikonloppuna blinejä Myllyn Paras tattarijauhopussin ohjeen mukaan ja kun tulin nettisivuillennen, havaitsin, että täälä onkin hieman erilainen ohje!? Ainekset ovat kyllä samat, mutta määrät eri? Mielenkiintoista... pussin ohjeella blinit onnistuivat erinomaisesti.
Paras bliniohje, harvoin saa edes hyvässä ravintolassa vastaavia blinejä. Maussa löytyy syvyyttä, aitoa makua. Olemme valmistaneet blinit tällä ohjeella vuosia, eikä tähän makuun ikinä kyllästy! McMount
IHANIA TODELLA IHANIA. Tein sen verran poikkeusta, että laitoin kuivahiivaa kohotus/käymisaineeksi. Tein illalla taikinan ja annoin käydä n. 2 h huoneenlämmössä ja laitoin jääkaapppiin. Seuraavana päivänä paistoin. Ihanan pehmeitä, eikä ollut happamia. Teen, kun tulee "GOURMEE-vieraita" on NIIN HYVIÄ. Kiitos reseptistä.
Tätä teemme.
Tein ystävien kanssa parillakin ohjeella blinejä tässä taannoin ja nämä olivat kyllä parempia. Ohjeesta poikkesin sen verran, että lorautin taikinan joukkoon hieman olutta. Erittäin hyviä olivat, viikonloppuna teen taas uudestaan. Kiitos ohjeesta!
Vaihdoin jugurtin Turkkilaiseen luomujugurttiin, joka on mielestäni pehmeämmän makuista kuin Bulgarianjugurtti tai kermaviili. Ihania tuli!
Kamalan suolaisia omaan makuuni... Seuraavalla kerralla pitää vähentää kyllä suolan määrää huomattavasti.
Kokeilenpa tätä reseptiä. Jos haluaa vähän ruokaisamman lisäkkeen kasvissyöjälle, kannattaa kokeilla keitettyjä, maustettuja beluga-linssejä. Linssien sekaan voi sulattaa vähän voita.
Erinomainen resepti. Blineistä tuli sopivasti happamia ja kuohkeita. Lisäkkeeksi kannattaa kokeilla myös silputtua valkosipulikurkkua ja juoksevaa hunajaa.
Hyvä ohje, tein tuon pitkän kaavan kautta. Paistamisessa saa olla tarkkana; jos on liian kuuma pannu, palaa pinta ja sisus jää helposti raaaksi. Valurautapannu ja liesi nelosella niin hyvä tulee. Ja jälkkäriksi jäätelöä...
Käytä paistamiseen kirkastettua voita (valmistusohje löytyy netistä), niin blinit eivät pala.
Hyvä resepti! Korvasimme tattarijauhot sämpyläjauhoilla ja vähensimme suolan määrää. Blinit onnistuivat hyvin.
En pitänyt yhtään. Tuli liian happamia.
Jos teen tupla-annoksen, kaksinkertaistanko hiivan määrän vai riittäisikö vähempi? Resepti on mielestäni hyvä, olen tehnyt tällä blinejä ennenkin.
Kyllä ainesosien suhteet kannattaa pitää samana myös tupla-annoksessa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Toista kertaa tällä reseptillä, joka hyvin sama, mihin aiemmin tottunut. Tuo oluen lisääminenkin on kokeiltu, toimii sekin. Blineihin kuuluu pieni happamuus. Kahdella pienellä valurauta(lettu)pannulla ja kirkastetulla voilla ja avot.
Todella hyvä perusresepti, jota voi varioida kun kerran oppii. Tummaa olutta lurauttamalla (ja vastaavasti maidon määrää vähentämällä) blineistä tulee täyteläisiä. Jos haluaa herkutella, voi jogurtin tai kermaviilin korvata smetanalla. Taikinaa voi jättää myös yli ja paistaa seuraavan päivän aamulla oikein kunnon happamia blinejä.
Ei kannata googlata enempää, tämä on paras bliniresepti.
Kiitos hyvästä reseptistä. Itse laitoin vain yhden purkin kermaviiliä, toisen purkin tilalle laitoin desin kermaa ja hiukan maitoa. Hiivaa laitoin puolet vähemmän ja tattarijauhot korvasin sämpylä & erikoisvehnäjauhoilla. Toimi näinkin!
Hyvä resepti. Jotkut valittavat, että tulee liian happamia. Blinien kuuluu olla happamia. Letut ovat erikseen, eli tattarijauhoja pelkästään. Itse lorautan vielä sekaan pikkasen tummaa olutta.
Erinomaista!
Ihan mahtavan hyvä resepti! Tällä tehnyt vuosikausia. Taikina kannattaa tehdä edellisenä iltana.
Olen tehnyt tällä reseptillä blinejä vuosikymmeniä. Kirkastettu voi paistamisessa on ehdottoman hyvä juttu. Reseptiä ei tarvinnut vaihtaa kun minulla todettiin keliakia. Hiivaa käytän (myös tupla-annokseen) vain noin teelusikallisen. Kohotan taikinan liinan alla mikrossa. Jääkaapissa säilytetty taikina toimii ihan hyvin seuraavanakin päivänä.
Hyvä resepti - sopivan happamia blinejä tuli. Tein taikinan illalla ja seuraavana päivänä lounasaikaan herkuteltiin. :)
Oli kiire, joten hiiva korvattiin leivinjauholla ja tattarijauhoa ei ollut, joten tilalle tuli vehnäjauhoja. Niin ja valkuaista en viitsinyt vatkata. Hyvää tuli silti, taidan kokeilla reseptiä ihan ohjeen mukaan tehtyä seuraavalla kerralla. Kommenteissa ollutta oluen lisäämistä voisi myös kokeilla, kuulostaa toimivalta.
Happamia pitää blinien ollakin, pannukakut on amerikkalaisten juttu. Lisäsin varovasti sekaan toisenkin valkuaisen vaahdon ja tulos oli entistäkin kuohkeampi!
Oli tosi hyvää.
Jos tekee lettupannulla, niin blinejä tulee huomattavasti enemmän kuin 10 kpl. Tein kaksinkertaisen määrän taikinaa, että riittäisi enemmän kuin 2 kpl hlö ja nyt niitä tulee loputtomiin, varmaan 60 kpl......
Monta vuotta käytetty tätä reseptiä ja toimii vallan mainiosti! Vinkkinä täytteiksi: savuporomousse, katkarapumousse sekä feta-oliivimousse. Tee ensin perusmoussepohja: sekoita tuorejuustoa (esim. Philadelphia) paketti ja 1 dl vaahdoksi vatkattua kuohukermaa (tai maun mukaan) ja lisää makuainekset. Savuporomoussen teen hakkaamalla siivut veitsellä ihan pieneksi muruksi. Sekoitan ne moussepohjaan ja lisäksi vain mustapippuria myllystä sekä suolaa maun mukaan. Tosi hyvää ja helppoa!
Loistava resepti! Tuli juuri sopivasti happamia, kuohkeita blinejä. Ravintolassa olen joskus saanut vastaavia! ☺Annoin taikinan olla jääkaapissa yön yli ja lisäsin taikinaan vielä lorauksen vichyä lisää kuohkeutta antamaan. Paistoin kirkastetulla voilla ja tämän ansiosta ei palaneetkaan. Tällä reseptillä takuulla tehdään uudestaan!
Huonoin kokeilemani bliniresepti!
Oikein hyviä blinejä, maku ja rakenne juuri täydelliset! Omaan taikinaani laitoin puolet kermaviiliä ja puolet maustamatonta jugurttia.