Parhaat blinit

Blinit
1 t 35 min, josta valmisteluaika 1 t 15 min
 • Blineistä tulee parhaita, kun annat taikinan käydä rauhassa. Jos aika vain sallii, taikina kannattaakin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa sen nousta rauhassa jääkaapissa. 
 • Tattarijauhot antavat blineille alkuperäisen venäläisen maun.
 •  
 • Blinit kannattaa paistaa voissa. 
 • Tarjoa blinien kanssa täytteitä kauniissa kulhoissa. Voit valita esimerkiksi 1-2 seuraavista täytevaihtoehdoista - tai laittaa tarjolle kaikki eri vaihtoehdot!
 •  
  • - mätiä, smetanaa ja sipulia
  • - graavi- tai kylmäsavustettua lohta ja sipulia
  • - katkarapusalaattia
  • - sienisalaattia
  • - silputtua suolakurkkua
noin 10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1kananmunan keltuainen
1kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Valmistusohje

 1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.

 2. Anna blinitaikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä yön yli jääkaapissa.

 3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

 4. Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.

VINKKI! Voit valmistaa blineistä myös bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (73)

Minulla kaveripiiriin kuuluu venäläisiä ja he sanovat, että tattarijauhot EI TODELLAKAAN kuulu blineihin. Eräs heistä kävi suomalaista kokkikoulua ja järkyttyi kun siellä esitettiin tattarin olevan perinteinen venäläinen osa blinejä. Tattaria kyllä käyttävät paljon, mutta ei blineihin.
Tämä on takuuvarma resepti! Kiitos siitä!
Hyvää. Käytin kauramaitoa maidon sijaan ja tein taikinan edellisenä päivänä. Paistamisessa oli aluksi vähän ongelmia kun blinien käännössä ne murtuivat. Lisäsin taikinaan toisen munan ja homma alkoi pelittää.
Tämä on paras resepti blineille. Sen verran olen siitä poikennut, että joskus on taikinan sekaan lorahtanut pikkaisen tummaa olutta...
Olisi kiva, jos ihmiset jaksaisivat osallistua kommentointiin ilman, että joka käänteessä otetaan alkoholi esiin. Asia on ajankohtainen vuodenajankin takia, koska liikelahjat. Hyvää itsenäisyyden päivää kaikille!
Onhan olemassa alkoholitontakin olutta, jos et tiennyt.
Jos käytät olutta blinien valmistukseen, alkoholi höyrystyy blineistä pois viimeistään niitä paistettaessa. Tai voit käyttää halutessasi myös alkoholitonta olutta. Tai olla käyttämättä, mutta olut antaa kyllä hyvän, viljaisan ja täyteläisen maun blineille.
Joissain resepteissä kyllä on pullollinen olutta taikinassa.
Mitä tarjota juomaksi blinien kanssa?
Ravintola Kosmoksen tarjoilija tokas meidän äijäporukalle: blinien kanssa juodaa olutta! Mitä laitetaan? Auraa juotiin.

Pages