Savulohiblinit

Savulohiblinit

Venäjällä sanotaan, ettei laskiainen ole mitään ilman blinejä, blinit ovatkin laskiaispöydän oikeutettu keskipiste.

Blinit ovat myös trendikkäitä, niitä tarjoillaan nyt jo jopa joulupöydässäkin tai elokuulla rapujen kanssa.

Onnistumisen kannalta on tärkeää, että taikinajuuri saa käydä makua itseensä.

Perinteisesti blinit tehdään tattarijauhoista – ole jauhojen kanssa tarkkana, sillä tattarijauhojen karkeudessa on eroja, eli eri tattarijauhot sitovat eritavoin nestettä, tämä resepti toimii reseptissä mainituilla jauhoilla.

Tässä perinteisiin blineihin on lisätty savulohta, silloin suolaa ei tarvitse lisätä taikinaan.

noin 6-10 kpl
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
1dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
1munankeltuainen
200gkylmäsavu- tai graavilohta
1munanvalkuainen
Lisäksi:
mätiä, sipulisilppua ja smetanaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteesen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja pieneksi hakattu savulohi. Nostele sekaan viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuuman mädin, smetanan ja sipulin kanssa.

VINKKI 1: Jos paistat blinit ohukaispannussa, saat taikinasta noin 20 pientä bliniä. Blinien seuraksi sopivat erinomaisesti myös sienisalaatti tai sillikaviaari.

VINKKI 2: Kokeile myös Ruisblinejä, käytä tällöin 1 dl Ruisjauhoja + 1 dl Karkeita Vehnäjauhoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Maistuivat siis mainiolle lisukkeina silli+kananmuna+voisula. Halukkaille oli myös tarjolla sipulisilppua.
Oikein hyvä resepti, sopii myös kesään. Tein juhannukseksi valurautaisella lettupannulla pikkublnejä. Blinien seurana silli lisukkeineen.