Green curry -letut

Green curry -letut
1 t , josta valmisteluaika 25 min

Kokeile jauhelihatäytteisten lettujen vaihtoehtona nuudeleilla ja thai-currylla pakattuja ohukaisia. Broilerin voit toki halutessasi korvata jauhelihalla, ja myös possu- ja nautasuikaleet toimivat tofusta puhumattakaan.

8 lettua
1psMyllyn Paras Pinaattilettujauhoja
6dlvettä
kasvisöljyä paistamiseen
Kastike:
1tlkkookosmaitoa
3rklvihreää currytahnaa
400gbroilerin rintafileetä suupaloiksi paloiteltuna
3kaffirlimetinlehteä
300gkasviksia paloiteltuna (kukkakaalia, kesäkurpitsaa...)
1rklsokeria
2rklkalakastiketta
1rkllimetinmehua
1limetin raastettu kuori
3dlkeitettyjä riisinuudeleita
Viimeistelyyn:
thaibasilikaa
pilkottua chiliä
tuoretta korianteria

Valmistusohje

  1. Sekoita vesi pinaattilettujauhojen joukkoon. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia. Paista letut kypsiksi öljyssä.

  2. Kuumenna kookosmaito wokissa tai pannussa. Lisää currytahna ja keitä hetki. Lisää broileri ja sokeri. Hauduta välillä sekoittaen, kunnes liha on miltei kypsää. Lisää lopuksi kasvikset ja hauduta hetki. Mausta kalakastikkeella ja limetillä.

  3. Täytä letut kastikkeella ja riisinuudeleilla.

  4. Koristele lopuksi thaibasilikalla, chilillä ja tuoreella korianterilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)