Haettu sivustolta 12.12.2024
Ainekset 8 kpl annosta
Suolaiset vohvelit:
3
dl
kivennäisvettä
2
dl
kuohukermaa
Porotäyte:
200
g
piparjuurituorejuustoa
200
g
ranskankermaa
70
g
kylmäsavustettua poroa (valmis rouhe tai viipaleista hienonnettu)
¾
dl
silputtua ruohosipulia
Mätitäyte:
200
g
kylmäsavulohituorejuustoa
150
g
ranskankermaa
100
g
mätiä (tässä siianmäti)
1
hienonnettu pieni punasipuli
Ohje
-
Mittaa kulhoon kivennäisvesi ja kerma. Sekoita joukkoon lettujauhot. Anna taikinan turvota jääkaapissa ennen paistoa.
-
Valmista vohvelitaikinan tekeytyessä täyte. Yhdelle annokselle vohvelitaikinaa on mitoitettu yksi täyte. Valitse siis joko poro- tai mätitäyte. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.
-
Paista vohvelitaikina vohveliraudalla öljyä tai voita apuna käyttäen. Vohvelit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
-
Leikkaa vohvelit sydämiksi ja annostele päälle nokare täytettä. Ripottele pinnalle ruoho- tai punasipulia.
Resepti:
Kinuskikissa
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua