kylmäsavustettua poroa (valmis rouhe tai viipaleista hienonnettu)
¾
dl
silputtua ruohosipulia
Mätitäyte:
200
g
kylmäsavulohituorejuustoa
150
g
ranskankermaa
100
g
mätiä (tässä siianmäti)
1
hienonnettu pieni punasipuli
Ohje
Mittaa kulhoon kivennäisvesi ja kerma. Sekoita joukkoon lettujauhot. Anna taikinan turvota jääkaapissa ennen paistoa.
Valmista vohvelitaikinan tekeytyessä täyte. Yhdelle annokselle vohvelitaikinaa on mitoitettu yksi täyte. Valitse siis joko poro- tai mätitäyte. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.
Paista vohvelitaikina vohveliraudalla öljyä tai voita apuna käyttäen. Vohvelit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Leikkaa vohvelit sydämiksi ja annostele päälle nokare täytettä. Ripottele pinnalle ruoho- tai punasipulia.
Kommentteja ja keskustelua