Suolaiset vohvelisydämet

Suolaiset vohvelisydämet
1 t , josta valmisteluaika 20 min
8 kpl
Suolaiset vohvelit:
3dlkivennäisvettä
2dlkuohukermaa
1psMyllyn Paras Pinaattilettujauhoa
tai Porkkanalettujauhoa
Porotäyte:
200gpiparjuurituorejuustoa
200granskankermaa
70gkylmäsavustettua poroa (valmis rouhe tai viipaleista hienonnettu)
¾dlsilputtua ruohosipulia
Mätitäyte:
200gkylmäsavulohituorejuustoa
150granskankermaa
100gmätiä (tässä siianmäti)
1hienonnettu pieni punasipuli

Valmistusohje

  1. Mittaa kulhoon kivennäisvesi ja kerma. Sekoita joukkoon lettujauhot. Anna taikinan turvota jääkaapissa ennen paistoa.

  2. Valmista vohvelitaikinan tekeytyessä täyte. Yhdelle annokselle vohvelitaikinaa on mitoitettu yksi täyte. Valitse siis joko poro- tai mätitäyte. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.

  3. Paista vohvelitaikina vohveliraudalla öljyä tai voita apuna käyttäen. Vohvelit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

  4. Leikkaa vohvelit sydämiksi ja annostele päälle nokare täytettä. Ripottele pinnalle ruoho- tai punasipulia.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)