Letut voivat olla myös suolaisia, joten niillä voit korvata pääruoan.

Kinkun lisäksi letuissa on fenkoli- tai selleriraastetta. 

Kypsää raastetta saat kätevästi raastamalla raa'at juurekset ja kypsentämällä raastetta hetken mikroaaltouunissa tai paistinpannulla. 

Sipulisilppu kannattaa paistaa taikinaa varten, näin sipuli maistuu pehmeämmältä.

Ainekset noin 20 kpl annosta

2
munaa
4
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3/4
dl
voisulaa (n. 50 g)
½
tl
suolaa
100
g
palvikinkkua pieninä kuutioina
(50
g
keitettyä selleriä tai fenkolia raastettuna)
1
sipuli silputtuna
1
keitetty porkkana raastettuna tai porkkanasosetta

Ohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito ja jauhot. Lisää suola ja voisula. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.

Kypsää selleri- ja porkkanaraastetta saat kätevästi raastamalla raa'an selleripalan ja porkkanan ja kypsentämällä raastetta hetken mikroaaltouunissa tai paistinpannulla. Paista myös sipulisilppu etukäteen taikinaan, näin sipuli maistuu pehmeämmältä. Lisää pannun kautta myös palvikinkkukuutiot. Voit käyttää kinkun tilalla halutessasi myös savuporoa.

Paista pieniksi letuiksi ja koristele vielä juustolla, jos haluat.

VINKKI: Voit käyttää halutessasi valmiita lettu- ja vohvelijauhoa (vähälaktoosinen), johon lisätään vain vesi. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää tämän jälkeen voisula, suola ja loput ohjeen aineet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.