Kinkkulettuset

Kinkkulettuset

Letut voivat olla myös suolaisia, joten niillä voit korvata pääruoan.

Kinkun lisäksi letuissa on fenkoli- tai selleriraastetta. Kypsää raastetta saat kätevästi raastamalla raa'at juurekset ja
kypsentämällä raastetta hetken mikroaaltouunissa tai paistinpannulla. 

Sipulisilppu kannattaa paistaa taikinaa varten, näin sipuli maistuu
pehmeämmältä.

noin 20 kpl
2munaa
4dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
3-4dlvoisulaa (n. 50 g)
½tlsuolaa
100gpalvikinkkua pieninä kuutioina
(50gkeitettyä selleriä tai fenkolia raastettuna)
1sipuli silputtuna
1keitetty porkkana raastettuna tai porkkanasosetta

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa
joukkoon maito ja jauhot. Lisää suola ja voisula.

Kypsää selleri- ja porkkanaraastetta saat kätevästi
raastamalla raa'an selleripalan ja porkkanan ja kypsentämällä raastetta hetken
mikroaaltouunissa tai paistinpannulla. Paista myös sipulisilppu etukäteen
taikinaan, näin sipuli maistuu pehmeämmältä. Lisää pannun kautta myös
palvikinkkukuutiot. Voit käyttää kinkun tilalla halutessasi myös savuporoa.

Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.

Paista pieniksi letuiksi ja koristele vielä juustolla, jos
haluat.

VINKKI: Voit käyttää halutessasi valmiita lettu- ja vohvelijauhoa (vähälaktoosinen), johon lisätään vain vesi. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää tämän jälkeen voisula, suola ja loput ohjeen aineet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Todella maukkaita sekä täyttäviä! Juustoa kannattaa ehdottomasti laittaa. Riittää pikku ripaus vain juustoraastetta, niin se kruunaa maun. Selleriä en laittanut. Yksi resepti lisää suosikkireseptien joukkoon!
Erittäin hyviä ja täyttäviä! Minullakaan ei ollut selleriä, joten jätin sen pois.
Tosi hyvä. Jätin tosin sellerin pois, kun kyläkaupasta ei sitä saanut.