Ruotsalainen lettutäytekakku

Ruotsalainen lettutäytekakku
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Länsinaapurissa suosittu lettutäytekakku odottelee vielä lopullista läpimurtoaan suomalaisten ruokapöydissä. Marjat ja täyteläinen kinuskikastike tekevät tästä herkullisen vaihtoehdon perinteiselle täytekakulle.

8 letusta muodostuva kakku
1pktMyllyn Paras Porkkanalettujauhoja
6dlvettä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
4dlkuohukermaa
2rklsokeria
kinuskikastiketta purkista tai omatekoista
2dlmarjoja saatavuuden mukaan (tuoreita tai pakasteesta)
Kinuskikastike:
1tlkkondensoitua maitoa

Valmistusohje

Lettukakku:

  1. Sekoita vesi lettujauhojen joukkoon. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut voi-rypsiöljyseoksessa. Siirrä sivuun odottamaan. Yhdestä pussillisesta pitäisi tulla noin kahdeksan isompaa ohukaista.

  3. Vaahdota kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Notkista kinuskikastike sekoittamalla rakenne pehmeäksi. Tarvittaessa käytä kastiketta muutaman sekunnin ajan mikrouunissa.

  4. Kokoa ohukaiset kermavaahdon ja kinuskin kanssa kakuksi kerros kerrokselta. Kumoa kakun päälle reilusti marjoja ja kinuskikastiketta. Tarjoa täytekakun tapaan.

Kinuskikastike:

  1. Laita säilykepurkki pieneen kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi anna kiehua hiljalleen 3,5 tuntia.

  2. Kaada vesi pois ja anna purnukan jäähtyä ennen avaamista. Kinuskin keittohomman voi tehdä useita päiviä etukäteen. Tee samalla useampi purkki varastoon. 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)