Ruotsalainen lettutäytekakku

Ruotsalainen lettutäytekakku
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Länsinaapurissa suosittu lettutäytekakku odottelee vielä lopullista läpimurtoaan suomalaisten ruokapöydissä. Marjat ja täyteläinen kinuskikastike tekevät tästä herkullisen vaihtoehdon perinteiselle täytekakulle.

8 letusta muodostuva kakku
1psMyllyn Paras Porkkanalettujauhoja
6dlvettä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
4dlkuohukermaa
2rklsokeria
1tlkkaramellisoitua kondensoitua maitoa (tai itse tehtyä kinuskikastiketta)
2dlmarjoja saatavuuden mukaan (tuoreita tai pakasteesta)

Valmistusohje

Lettukakku:

  1. Vispaa ​lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut voi-rypsiöljyseoksessa. Siirrä sivuun odottamaan. Yhdestä pussillisesta pitäisi tulla noin kahdeksan isompaa ohukaista.

  3. Vaahdota kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Notkista karamellisoitu kondensoitu maito sekoittamalla kastikkeen rakenne pehmeäksi. Tarvittaessa käytä kinuskikastiketta muutaman sekunnin ajan mikrossa.

  4. Kokoa ohukaiset kermavaahdon ja kinuskin kanssa kakuksi kerros kerrokselta. Kumoa kakun päälle reilusti marjoja ja kinuskikastiketta. Tarjoa täytekakun tapaan.

VINKKI: Mikäli haluat valmistaa kinuskin alusta asti itse, voit tehdä sen esimerkiksi tämän reseptin avulla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)