Ruotsalainen lettutäytekakku

Länsinaapurissa suosittu lettutäytekakku odottelee vielä lopullista läpimurtoaan suomalaisten ruokapöydissä. Marjat ja täyteläinen kinuskikastike tekevät tästä herkullisen vaihtoehdon perinteiselle täytekakulle.
1 | pkt | Myllyn Paras Porkkanalettujauhoja |
6 | dl | vettä |
voita ja rypsiöljyä paistamiseen | ||
4 | dl | kuohukermaa |
2 | rkl | sokeria |
kinuskikastiketta purkista tai omatekoista | ||
2 | dl | marjoja saatavuuden mukaan (tuoreita tai pakasteesta) |
Kinuskikastike: | ||
1 | tlk | kondensoitua maitoa |
Valmistusohje
Lettukakku:
-
Sekoita vesi lettujauhojen joukkoon. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Paista letut voi-rypsiöljyseoksessa. Siirrä sivuun odottamaan. Yhdestä pussillisesta pitäisi tulla noin kahdeksan isompaa ohukaista.
-
Vaahdota kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Notkista kinuskikastike sekoittamalla rakenne pehmeäksi. Tarvittaessa käytä kastiketta muutaman sekunnin ajan mikrouunissa.
-
Kokoa ohukaiset kermavaahdon ja kinuskin kanssa kakuksi kerros kerrokselta. Kumoa kakun päälle reilusti marjoja ja kinuskikastiketta. Tarjoa täytekakun tapaan.
Kinuskikastike:
-
Laita säilykepurkki pieneen kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi anna kiehua hiljalleen 3,5 tuntia.
-
Kaada vesi pois ja anna purnukan jäähtyä ennen avaamista. Kinuskin keittohomman voi tehdä useita päiviä etukäteen. Tee samalla useampi purkki varastoon.
Kommentoi reseptiä