Länsinaapurissa suosittu lettutäytekakku odottelee vielä lopullista läpimurtoaan suomalaisten ruokapöydissä. Marjat ja täyteläinen kinuskikastike tekevät tästä herkullisen vaihtoehdon perinteiselle täytekakulle.

Ainekset 8 letusta muodostuva kakku annosta

6
dl
vettä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
4
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
1
tlk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai itse tehtyä kinuskikastiketta)
2
dl
marjoja saatavuuden mukaan (tuoreita tai pakasteesta)

Ohje

Lettukakku:

  1. Vispaa ​lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut voi-rypsiöljyseoksessa. Siirrä sivuun odottamaan. Yhdestä pussillisesta pitäisi tulla noin kahdeksan isompaa ohukaista.

  3. Vaahdota kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Notkista karamellisoitu kondensoitu maito sekoittamalla kastikkeen rakenne pehmeäksi. Tarvittaessa käytä kinuskikastiketta muutaman sekunnin ajan mikrossa.

  4. Kokoa ohukaiset kermavaahdon ja kinuskin kanssa kakuksi kerros kerrokselta. Kumoa kakun päälle reilusti marjoja ja kinuskikastiketta. Tarjoa täytekakun tapaan.

VINKKI: Mikäli haluat valmistaa kinuskin alusta asti itse, voit tehdä sen esimerkiksi tämän reseptin avulla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.