Kinuskikakku

Kinuskikakku
  • Jäädykekakun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Taikinapohja paistetaan irtovuoan pohjalla kypsäksi - ei liian kuivaksi.
  • Tee kakkupohja kauramurotaikinasta. Muropohja tulee paistamisen jälkeen kostuttaa hyvin ennen täytteen laittamista vuokaan.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Esko Eerikäinen ja Arja Elina Laine tekevät tämän kakun.
10 annosta
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutus:
maitoa + vaniljasokeria
Täyte:
n.2dlkarpalo-, puolukka- tai raparperihilloa
n.4dlkarpaloita tai puolukoita ja vadelmia tai keitettyjä raparperipaloja
1dlkinuskikastiketta
1dlrouhittua kinuskikarkkia (esim. Daim)
200gmaustamatonta tuorejuustoa
½dlsitruunamehua
dlkuohu- tai vispikermaa
Päälle ennen tarjoilua:
2dlkinuskikastiketta
marjoja, joita täytteessä
kinuskirakeita tms. kinuskista karkkia (esim. rouhittua Daimia)
Kinuskikastike:
3dlkuohukermaa
dlsokeria
2rklsiirappia
2rklvoita tai margariinia

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Kostuta kunnolla.

Sekoita kinuskikastike ja –karkit sekä tuorejuusto, mausta sitruunamehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti kinuskituorejuustoseos.

Laita marjahillo ja marjat (tai raparperit) kostutetulle muropohjalle, joka on irtopohjavuoassaan. Kaada kinuskitäyteseos päälle. Jäädytä pakastimessa yön yli.

Ota juuri ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja laita kakku tarjoiluvadille. Kaada kinuskikastiketta pinnalle. Koristele marjoilla ja kinuskirakeilla.

Mikäli kakkua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Kakku säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. yllätysvieraiden varalle.

KINUSKIKASTIKE: Keitä kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa välillä hyvin sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee (puolisen tuntia). Lisää voi- tai margariininokare ja anna jäähtyä.

VINKKI 1: Voit tehdä kinuskikastikkeen myös itse alla olevalla ohjeella. 

VINKKI 2: Kakkua ei ole pakko jäädyttää, käytä tällöin kakun kinuskitäytteen hyydyttämiseen liivatetta. Sulata 6 kpl vedessä ensin liotettuja liivatelehtiä ½ dl:aan kiehuvaa kermaa ja lisää seos hieman jäähtyneenä täytteeseen, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)