Lettukakku pastramilohella, katkaravuilla ja tsatsikilla

Lettukakku pastramilohella, katkaravuilla ja tsatsikilla
4 t , josta valmisteluaika 2 t

Someleipurimme Sannan lettukakku vie syöjänsä suoraan Välimeren maisemiin – turvallisesti omalla kotisohvalla. Parhaimmillaan tämä komea keko on heti kokoamisen jälkeen, mutta jääkaapissa se säilyy oikein hyvänä parikin päivää.

10 hengelle
Letut:
1pussiMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
5dlvettä
rasvaa paistamiseen
Pastramilohi:
500gnahatonta ja ruodotonta lohifileetä
reilusti hienoa merisuolaa
1rklmustapippuria
1rklviherpippuria
1rklroseepippuria
1rkljuustokuminaa
1rklfenkolinsiemeniä
voita paistamiseen
Tsatsiki:
1 ½dlitse tehtyä majoneesia
1 ½dlkuohukermaa
2dlmaustamatonta ja valutettua turkkilaista jugurttia
½tuorekurkku
2tlsuolaa
tuoretta valkosipulia
Tsatsikin maustamiseen:
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua
Majoneesi:
1kananmunan keltuainen
1rklsinappia
2–3tlvalkoviinietikkaa
2dlruokaöljyä tai neutraalin makuista oliiviöljyä
suolaa ja sokeria oman maun mukaan
Tapenade:
100gkalamataoliiveja
1valkosipulinkynsi
3kplaurinkokuivattuja tomaatteja
1rklkapriksia
½dloliiviöljyä
Lisäksi lettukakun väliin:
n.200gkatkarapuja
1kaltattu ja kuutioitu tomaatti ilman siemeniä
1pieni ja kuutioitu punasipuli
Lettukakun koristeluun voit käyttää esimerkiksi erilaisia salaatteja, yrttejä, rucolaa, katkarapuja, pähkinöitä tai kananmunia oman makusi mukaan.

Valmistusohje

Letut:

  1. Vispaa 5 dl vettä ja 1 pussi Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja.

  2. Turvota taikinaa 10–15 minuuttia, jotta taikinasta tulee helpommin käännettäviä lettuja.

  3. Paista taikinasta n. 10 isoa lettua miedolla lämmöllä ja rasvatulla pannulla.

 

Pastramilohi:

  1. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala parin sentin paksuisiksi paloiksi ja ripottele lohen pinnalle tasaisesti merisuolaa.

  2. Valmista mausteseos paahtamalla musta-, viher- ja roseepippuri sekä juustokumina ja fenkolinsiemenet kevyesti pannulla. Pyöräytä mausteet morttelissa sekaisin ja rouhi samalla pippurit pieneksi.

  3. Pyörittele lohipalat mausteseoksessa.

  4. Paista lohipalat pienissä erissä kuumalla pannulla voissa. Kala saa jäädä mediumiksi!

  5. Muista pestä pannu paistoerien välissä ja anna lohipalojen jäähtyä ennen kokoamista.

 

Tsatsiki:

  1. Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi.

  2. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15 minuuttia ja puristele lopuksi ylimääräinen neste pois.

  3. Kuori ja silppua haluamasi määrä valkosipulinkynsiä.

  4. Sekoita kulhossa majoneesi, vatkattu kerma, valutettu jugurtti, kurkkuraaste ja valkosipuli.

  5. Mausta oman makusi mukaan suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Anna maustua tunti.

 

Majoneesi:

  1. Erottele keltuainen kulhoon ja kaada päälle valkoviinietikkaa ja hieman sinappia, joka saa majoneesin saostumaan.

  2. Ota sähkövatkain ja kaada öljyä tipoittain kulhoon samalla sekoittaen. Älä kaada öljyä liikaa kerralla tai muuten majoneesi voi juoksettua!

  3. Jatka öljyn lisäämistä ohuena nauhana niin kauan, että koostumus alkaa näyttää sopivalta

  4. Mausta oman maun mukaan suolalla ja sokerilla.

Vinkki! Voit korvata itse tehdyn majoneesin myös kaupan valmiilla majoneesilla.

 

Tapenade:

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen.

  2. Pyöräytä seos tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

 

Kakun kokoaminen:

  1. Laita jäähtynyt lettu tarjoilulautaselle ja sipaise sen päälle ohut kerros tapenadea.

  2. Lusikoi tapenaden päälle pastramilohta sekä tomaatti- ja punasipulikuutioita.

  3. Levitä päälle tsatsikia ja katkarapuja.

  4. Kasaa kerroksia, kunnes kaikki letut on käytetty.

  5. Koristele lettukattu esimerkiksi salaateilla, rucolalla, yrteillä, katkaravuilla, pähkinöillä tai kananmunilla.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)