Suolainen pannarikakku kantarellimuhennoksella

Suolainen pannarikakku kantarellimuhennoksella
  • Suolaiset pannarit ovat helppoa kunnon ruokaa.
  • Juures- tai kasvismehu sekä piimä tai kefiiri nesteenä antavat paljon makua pannarille.
  • Pannarin väriin vaikuttaa mehun väri. Kuvan pannarikasvismehussa oli mukana punajuurta. Porkkanamehulla tulisi oranssimpi lopputulos.
  • Juurespannari on leikattu tässä isoiksi ”kakkupohjiksi” ja niistä on kasattu suolainen kakku kantarellimuhennoksen avulla.
pohja on 1 uunipellillinen, josta 1 iso pannarikakku
Pannaripohja:
5dlpunajuuri-porkkana- tai kasvismehua
4dlpiimää tai kefiiriä
1pssMyllyn Paras Pannukakkujauhoa
2-3rklrypsiöljyä, margariinia tai voita
Kantarellimuhennos:
1lkantarelleja
nippukesäsipuleita varsineen tai n. 20 cm purjosipulia
2-3rklrypsiöljyä, margariinia tai voita
3rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5dlruokakermaa (esim. kolmen juuston ruokakermaa) tai kermaa + sulatejuustoa
½tlsuolaa
½-1tlmusta- tai valkopippuria myllystä
½-1tljauhettua muskottipähkinää
½dltuoretta timjamia tai rakuunaa silputtuna
Päälle:
muutama kantarelli, tuoretta timjamia tai rakuunaa

Valmistusohje

Mittaa isoon kulhoon nesteet ja vispaa pannukakkujauho sekaan, lisää vielä rasva taikinaan. Anna taikinan turvota sen ajan kun uuni kuumenee 225-asteeseen. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 25 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.

Puhdista ja paloittele kantarellit. Voit halutessasi säästää muutaman ehjän kantarellin koristeeksi, paista ne kokonaisina erikseen nopeasti pannulla. Pilko sipulit. Kuumenna rasva isolla pannulla tai kasarissa ja paista silputut sienet ja sipulit siinä. Ripottele joukkoon jauhot, kiehauta sekoittaen ja lisää sekaan ruokakerma. Sekoita hyvin ja anna muhennoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta muhennos mieleiseksi.

Kokoa pannarikakku. Leikkaa pannari ainakin 4 osaan. Laita tarjoilualustalle yksi osa ja levitä sen päälle kauttaaltaan kantarellimuhennosta. Tee samoin kaikki 4 kerrosta. Koristele lopuksi tuorein yrtein ja halutessasi kantarellein.

VINKKI: Vaihtoehtona voit leikata koko pannarin pikkukuutioiksi (3 x 3 cm) ja laittaa kuutioita ja muhennosta vuorotellen kekoon syvään tarjoilukulhoon. Tämä versio ei ole niin näyttävä, mutta sitä on helpompi annostella ja helppo syödä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)