Juurespannarit
Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

- Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, bataatti tai peruna, juuriselleri. Myös fenkolia voit lisätä juuresten joukkoon, jos pidät sen mausta.
- Piimä nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan.
- Tee pannarit sydämellisesti sydänvuokiin, isoihin tai pieniin. Varsinkin silikonivuoat sopivat hyvin, koska pannari irtoaa niistä helpoiten. Toki myös leivinpaperia voi laittaa metallisten vuokien tms. piirakkavuokien pohjalle.
- Juurespannarit ovat maistuvia kuumina inkiväärisen hunajan ja yrttisen ranskankerman kera.
9 | dl | piimää |
3 | kpl | kananmunaa |
5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | l | juuresraastetta (n. 500 g), esim. 200 g porkkanaa, 200 g bataattia tai perunaa ja 100 g juuriselleriä tai fenkolia |
1 | sipuli | |
3-4 | valkosipulinkynttä | |
2 | rkl | rypsiöljyä |
2 | rkl | voita |
Vuokien voiteluun: | ||
rypsiöljyä tai voita | ||
Lisäksi: | ||
1 | dl | inkiväärihunajaa |
1½ | dl | ranskankermaa |
1 | rkl | tuoretta rosmariinia |
Valmistusohje
-
Vispaa isossa kulhossa piimään jauhot ja vatkaa joukkoon kananmunat. Anna turvota.
-
Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna rasvat pannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min.
-
Yhdistä vähän jäähtynyt raasteseos piimäpohjaiseen pannaritaikinaan.
-
Kaada taikina voideltujen tai voidellulla leivinpaperilla vuorattujen sydän-piirakkavuokien (3 kpl) tai sydän-muffinivuokien pohjille n. 1½ cm paksuuteen. Määrä riippuu siitä, minkä kokoisia vuokasi ovat. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20-25 min kauniin värisiksi.
-
Nauti kuumina inkiväärihunajan ja rosmariinilla maustetun ranskankerman kanssa. Mikäli sinulla ei ole inkiväärihunajaa, raasta tuoretta inkivääriä (1 tl) hunajan (1 dl) joukkoon.
VINKKI: Voit paistaa juurespannarit myös paistinpannulla voissa.
Kommentoi reseptiä