Juurespannarit

Juurespannarit
  • Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, bataatti tai peruna, juuriselleri. Myös fenkolia voit lisätä juuresten joukkoon, jos pidät sen mausta.
  • Piimä nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan.
  • Tee pannarit sydämellisesti sydänvuokiin, isoihin tai pieniin. Varsinkin silikonivuoat sopivat hyvin, koska pannari irtoaa niistä helpoiten. Toki myös leivinpaperia voi laittaa metallisten vuokien tms. piirakkavuokien pohjalle.
  • Juurespannarit ovat maistuvia kuumina inkiväärisen hunajan ja yrttisen ranskankerman kera.
3-4 (sydän)piirakkavuokaa tai n. 15 (sydän)annosvuokaa tai 1 uunipellillinen
9dlpiimää
1psMyllyn Paras Pannukakkujauhoa
1ljuuresraastetta (n. 500 g), esim. 200 g porkkanaa, 200 g bataattia tai perunaa ja 100 g juuriselleriä tai fenkolia
1sipuli
3-4valkosipulinkynttä
2rklrypsiöljyä
2rklvoita
Vuokien voiteluun:
rypsiöljyä tai voita
Lisäksi:
1dlinkiväärihunajaa
dlranskankermaa
1rkltuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Vispaa isossa kulhossa piimään pannukakkujauho ja anna turvota.

Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna rasvat pannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min.

Yhdistä vähän jäähtynyt raasteseos piimäpohjaiseen pannaritaikinaan.

Kaada taikina voideltujen tai voidellulla leivinpaperilla vuorattujen sydän-piirakkavuokien (3 kpl) tai sydän-muffinivuokien pohjille n. 1½ cm paksuuteen. Määrä riippuu siitä, minkä kokoisia vuokasi ovat. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20-25 min kauniin värisiksi.

Nauti kuumina inkiväärihunajan ja rosmariinilla maustetun ranskankerman kanssa. Mikäli sinulla ei ole inkiväärihunajaa, raasta tuoretta inkivääriä (1 tl) hunajan (1 dl) joukkoon.

VINKKI: Voit paistaa juurespannarit myös paistinpannulla voissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)